Áruházak Facebook Youtube Üzenet

Karácsonykor vásároljuk meg az éves halmennyiség 40 százalékát

Karácsonykor a ponty, az afrikai harcsa és a lazac fogy leginkább az Auchan áruházakban Budaörs, 2013. december 18. – Decemberben vásároljuk meg az éves halmennyiség 40 százalékát. Az ünnepi kínálatban mind a 19 Auchan áruházban megnövelt tengeri hal és édesvízi választékkal várják a vásárlókat, 45 tengeri és 12 édesvízi halfaj kapható, egy vásárló átlagosan 2,5 kg halat vesz. Idén várhatóan a ponty, az afrikai harcsa és a lazac lesz a karácsonyi szezon slágere.

Az élő ponty mellett az egyik legnépszerűbb, sokféleképpen elkészíthető hal az afrikai harcsa, mely az Auchan áruházakban frissen kapható és hazai tenyészetekből származik. Tengeri halak és tenger gyümölcsei közül a legnagyobb igény a lazac, a főtt garnélák, a halfilék iránt mutatkozik, de ezek mellett egyéb különlegességeket, például osztrigát is lehet frissen, jégágyon vásárolni az áruházakban.

Az egy főre jutó éves halfogyasztás 2013-ban négy kilogramm, ami 1 kilogrammos javulást jelent az előző évhez képest. A számos halfajtában megtalálható omega-3-zsírsavak szív-és érrendszert védő, hatása miatt, a halfogyasztás jelentős szerepet játszik egészségünk megőrzésében. A magyar vásárlók is egyre inkább tudatosan étkeznek és ez meg is látszik az elfogyasztott hal mennyiségén. A fogyasztók körében karácsonykor a ponty, az afrikai harcsa és a lazac a legkeresettebb halfajta.

A minőségi édesvízi és tengeri hal iránti kereslet is megnő az ünnepek alkalmával. Az Auchan áruházak halpultjaiban megtalálhatóak a népszerű halfajokon kívül a következő különlegességek is: tintahalak, kagylók, garnélarákok, Szent Péter hal és királydurbincs is. Az Auchan nem csak nagy választékkal, de minőségi szolgáltatásokkal is várja a vásárlókat, ennek köszönhetően már a filézéssel, tisztítással és felszeleteléssel sem kell bajlódniuk a fogyasztóknak. 

„Az ünnepi szezonban kibővített kínálattal várjuk a vásárlóinkat. Az élő halak esetében egyaránt komoly figyelmet fordítunk a megfelelő szállításra és a tartályok tisztításra is. Az akváriumainkban mindig az adott fajtának legmegfelelőbb vízhőmérsékletet és oxigén tartalmat igyekszünk biztosítani. Ezekkel az intézkedésekkel mindig friss és minőségi választékkal tudjuk fogadni a vásárlóinkat. A halak továbbra is a megszokott, diszkont árakon kaphatóak áruházainkban, így reméljük, minden asztalra jut majd az egészséges halételekből az ünnepek alatt” – mondta Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs menedzsere.

 

 

Guinness rekordkísérlet céljából több ezer főt várnak közös ...

35 év feletti résztvevők együtt táncolásával készülnek a Guinness-rekord elérésére az óbudai Auchan áruháznál. Az április 29-én, a Tánc Világnapja alkalmából 11 órára meghirdetett rekordkísérlet a No.1 Mini és Motoros Team, a Tisztelet Társasága, az Auchan - Aquincum Óbuda, valam...

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Krisztina még versenyben van az olimpiai indulás...

Fazekas-Zur Krisztina olimpiai kajakozó a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolában tett látogatást kedden, az általa alapított Bajnokok Útja Alapítvány programjának keretében. Az eseményen a 35 éves sportolónő elárulta, hogy nagyon bízik az olimpiai indulás lehe...

Tovább olvasom
Több mint 700 diák választotta az Auchant. Az áruházlánc tov...

Az Auchan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai a lehető legmagasabb szinten szolgálják ki a vásárlókat, és ehhez minden lehetséges szakmai segítséget megad. Ennek megfelelően már az első lépésektől támogatja azon fiatalok szakmai képzését és fejlődését, akik a keresked...

Tovább olvasom