Idén nyáron 60 rászoruló gyermeket támogat az Auchan nemzetközi alapítványa

– Két Debrecen közeli település rászoruló gyermekeinek egész nyáron át tartó étkeztetését és kikapcsolódását biztosítja a vállalat Téglás, 2014.június 27. – Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 3 700 000 forinttal támogatja a Gyermekétkeztetési Alapítvány „Mindenki ebédel 2014 nyár” elnevezésű programját, ami 60 rászoruló gyermek egész nyáron át tartó ellátását és kikapcsolódását biztosítja.

A gyermekek étkeztetési programja a nyári szünettel egy időben, június 16-án kezdődött és a nyár végéig, augusztus 31-ig tart. A program elsődleges célja, hogy a gyermekek az iskolai szünet ideje alatt is rendszeresen egészséges és meleg ételhez jussanak. A pályázat meghirdetését követően 15 rászoruló település nyert, ebből két Debrecen közeli település Téglás és Pocsaj város gyermekeit támogatja 3 700 000 forinttal az Auchan az Ifjúságért Alapítványa. A program során a helyi étteremben gondoskodnak a gyermekek teljes ellátásáról, napi háromszori étkezéssel. Havonta egy alkalommal pedig minden hátrányos helyzetű gyermek családja kap egy-egy élelmiszercsomagot, mely főként tartós élelmiszereket tartalmaz, így a családok otthon is meleg ételt tudnak az asztalra tenni. „Célunk, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek számára a megfelelő étkezés mellett programjainkkal élményekben gazdag, színes és változatos nyarat is biztosítsunk” – mondta el, Nagy István a debreceni Auchan áruház igazgatója. Július elején a gyermekek ellátogatnak az debreceni Auchan áruház pék- és cukrászüzemébe, ahol megismerhetik az üzem működését, majd a látogatás végén a saját maguk által sütött kalácsokat haza is vihetik. Július hónapban a debreceni katonasági múzeumba látogat el a csoport, ahol különböző fegyvereket illetve katonai felszereléseket tekintenek meg. A külső helyszíni programok zárásaként augusztusban egy debreceni étteremben vendégül látják a gyerekeket.  Az említett a programok utazási költségét a pályázat keretin belül az áruházlánc finanszírozza.