Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Gyűjtést szervez az árvízkárosultak javára az Auchan és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Budapest, 2010. július 1. – A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az Auchan Áruházak segítségével árvízkárosultak javára szervez adománygyűjtést. A non-profit szervezet július 2-án és 3-án a legtöbb Auchan hipermarketben várja a lakossági felajánlásokat. Az Élelmiszerbank az összegyűjtött adományokat árvíz sújtotta települések önkormányzatai segítségével juttatja el a rászoruló családoknak.

Az árvíz sok ezer ember életét tette tönkre az érintett régiókban, és a problémák az áradás levonulásával sem szűntek meg, a szegénység még hosszú ideig jelen lesz az árvíz sújtotta településeken. Még sokáig szükség lesz segélyezésre, amelyben az Élelmiszerbank is részt kíván venni, ennek érdekében adományozásra szánt készleteit maximálisan próbálja megnövelni.

 

Az Egyesület július 2-án (pénteken) 14 és 19 óra között, illetve július 3-án (szombaton) 10 és 18 óra között lakossági adománygyűjtést szervez az Auchan hipermarketekben. Az áruházakban hangosbemondón keresztül hívják fel a vásárlók figyelmét az akcióra. A vásárlók a pénztárak mögött elhelyezett gyűjtőpontokon adhatják át a felajánlott adományaikat, amelyeket az Élelmiszerbank partnerszervezetein, elsősorban az érintett települések önkormányzatain keresztül juttat el a rászorulóknak.