Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Guinness rekordkísérlet céljából több ezer főt várnak közös táncolásra az Auchan óbudai áruházánál

35 év feletti résztvevők együtt táncolásával készülnek a Guinness-rekord elérésére az óbudai Auchan áruháznál. Az április 29-én, a Tánc Világnapja alkalmából 11 órára meghirdetett rekordkísérlet a No.1 Mini és Motoros Team, a Tisztelet Társasága, az Auchan - Aquincum Óbuda, valamint a Magyar TáncSport Szakszövetség elnökségének együttműködésével valósul meg. Az eseményhez a zenét a Retro Disco Társulat biztosítja, a tánc mellett a szervezők egész napos családi programokkal is készülnek.

A Tánc Világnapja alkalmából, április 29-én Guinness-rekordkísérletet hirdetnek az Auchan óbudai áruházánál, melynek a legidősebb résztvevője egy 102 éves hölgy lesz. A No.1 Mini és Motoros Team, a Tisztelet Társasága, az Auchan Aquincum Óbuda és Magyar TáncSport Szakszövetség elnökségének támogatásával szervezett esemény célja, hogy megdöntse az egyszerre táncoló szenior korú emberek rekordját. Mivel ebben a korosztályban még rekordkísérletre sem került sor soha, így a csúcsot a szenior korú táncosok életkorának összege adja majd.

A kísérlethez bárki csatlakozhat tánctudás nélkül is, csak egyetlen feltétel van, hogy az életkora elérje a 35. életévet. A szervezők az ország bármely pontjáról várják a jelentkezőket, a zenét a tánchoz a Retro Disco Társulat, Elek Ilona, Radics Márk és Galák Norbert együttese szolgáltatja majd. „Az esemény szlogenje nem véletlenül Aradszky László híres dalának refrénje, hiszen a célunk, hogy a Guinness rekorddal megmutassuk, hogy »Nem csak a húsz éveseké a Világ«” – mondta el Wodicskáné Tállyai Beatrix, a No.1 Mini és Motoros Team közhasznú szervezet elnöke, a Guinness-rekordkísérlet szervezője.

A Guinness-rekordkísérlet helyszínén a Budapesti Rendőr-főkapitányság Baleset megelőzési Bizottsága kerékpáros vetélkedőt szervez a gyerekeknek, illetve KRESZ totóval is készülnek a felnőttek számára. A Mozgalmas Időskor Egyesület jóvoltából pedig az eseményen az egészséges emberek is kipróbálhatják az elektromos kerekesszéket, mellyel a mozgáskorlátozottak közlekednek. A résztvevők nem csak megtapasztalhatják, milyen az elektromos mopeddel történő közlekedés, de ügyességi versenyen is indulhatnak a szervezők jóvoltából.

A Guinness kísérletre előzetesen a wodicskane.bea@chello.hu e-mail címen lehet jelentkezni, a szervezők minden regisztrált résztvevőnek meglepetéssel kedveskednek.

Az esemény helyszíne: Auchan - Aquincum Óbuda (1033 Budapest, Szentendrei út 115.)

A rendezvény időpontja: 2016. április 29. Programok reggel 9 és este 18 óra között, rekordkísérlet 11 órakor.