Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Fogyatékosság-barát munkahely elismerést kapott az Auchan

Hazánkban eddig 9 szervezet teljesítette a feltételeket Budapest, 2010. október 25. – Az Auchan a mai napon vehette át a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány képviselőitől. A vállalat egyike a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak. Míg Nagy-Britanniában 4700 vállalat kapott már a hazaihoz hasonló elismerést, addig hazánkban mindössze 9 szervezet teljesítette a pályázati feltételeket.

A Salva Vita Alapítvány tapasztalatai szerint egyre több munkáltató ismeri fel a fogyatékos emberek foglalkoztatásának gazdasági és emberi előnyeit, ám egyelőre nehezen érik el ezt a célcsoportot. Ugyanakkor a fogyatékos emberek még mindig nem mernek jelentkezni egy-egy meghirdetett pozícióra, mert úgy gondolják, semmi esélyük sincsen.

 

„Nagy öröm számunkra, hogy átvehetjük ezt az elismerést, hiszen egy több éve folyó munka eredményének tekintjük. Célunk, hogy láthatóvá tegyük a fogyatékos emberek számára, hogy cégünknél örömmel fogadjuk a jelentkezésüket. Egy mozgássérült személy nem feltétlenül gondol arra, hogy egy hipermarketben találhat munkát, pedig például eladóként, vagy pénztárosként kiválóan dolgozhat” – mondta el Sós Gabriella, az Auchan személyzeti és szociális igazgatója. „A különböző típusú és súlyosságú problémák figyelembe vétele mellett lehetőségünk van különböző munkakörök ajánlására, áruházainkban ugyanis több tucat munkakör létezik, melyek közül megkeressük a jelentkező számára a legmegfelelőbbet.”

 

Hasonló program 20 éve működik Nagy-Britanniában, ahol hogy jelenleg 4700 munkáltató használja a logót, köztük például a Pfizer, a Bank of England, a British Airways és a brit igazságügyi minisztérium is. Hazánkban egyelőre 9 szervezet teljesítette sikeresen a pályázati feltételeket. A díjazottak között kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt megtalálhatóak, mind az üzleti szférából, mind a közszférából, mind pedig a non-profit szervezetek köréből.