Áruházak Facebook Youtube Üzenet

Fazekas-Zur Krisztina még versenyben van az olimpiai indulásért

Fazekas-Zur Krisztina olimpiai kajakozó a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolában tett látogatást kedden, az általa alapított Bajnokok Útja Alapítvány programjának keretében. Az eseményen a 35 éves sportolónő elárulta, hogy nagyon bízik az olimpiai indulás lehetőségében, ezért a két hazai válogatón teljes erőbedobással fog küzdeni. Az alapítvány iskolalátogatási programjának megvalósulását az Auchan az Ifjúságért Alapítvány összesen 12.000 eurós pénzügyi adománnyal segíti.

A program keretén belül Fazekas-Zur Krisztina a szolnoki a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolát kereste fel, ahol negyedik osztályos diákok számára tartott előadást a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás fontosságáról. „A sport nemcsak kitartásra, hanem fegyelemre és szorgalomra is nevel, ezáltal jelentős személyiségfejlesztő hatása van. Ezeket a készségeket ugyanakkor nemcsak a sportban, hanem az élet egyéb más területein is tudjuk hasznosítani” – jegyezte meg a Fazekas-Zur Krisztina.

Egy tanuló kérdésére elárulta, korábban más sportágakkal is próbálkozott, például egy darabig karatézott is, azonban mégis a kajakozásban találta meg a számításait. Hozzátette: egy sikeres sportkarrier rengeteg áldozatot igényel, ő például naponta legalább hat órát edz annak érdekében, hogy fenn tudja tartani a formáját.

Fazekas-Zur Krisztinát a látogatásra férje, Rami Zur is elkísérte, aki az edzője is egyben. Vele kapcsolatban a sportolónő megjegyezte, hogy már sok csalódáson segítette őt átlendülni, hiszen a londoni olimpia előtt korábban nem sikerült kijutni az ötkarikás játékokra. Rióval kapcsán Fazekas-Zur Krisztina elárulta, hogy az olimpiára a májusi és a júniusi szegedi válogatón lesz lehetősége kiharcolni a részvételt.

A Bajnokok Útja Alapítvány célja, hogy élsportolók, olimpikonok személyében olyan példaképeket állítson a fiatalok elé, akik segítségével gyakorlati útmutatást kaphatnak az egészséges, sportos életvitelről, a rendszeres testmozgásról. A Fazkekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakozó által alapított szervezet ezért egy iskolalátogatási programot dolgozott ki magyar olimpikonok és élsportolók részvételével. Az alapítvány munkájában olyan neves sportolók vállalnak aktív szerepet, mint a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, a többszörös magyar válogatott kézilabdázó és olimpiai negyedik helyezett Fazekas Nándor, a londoni olimpikon Benkó Barbara, valamint az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány összesen 12.000 eurót szavazott meg a Bajnokok Útja Alapítvány programjának támogatására. A támogatást az Alapítvány bizottsága két évre elosztva ítélte oda, eszerint idén 8.000 eurót utal át a Bajnokok Útja Alapítvány számára, a fennmaradó 4.000 eurót pedig az alapítvány 2017. évi munkájának támogatásához biztosítja.

A Bajnokok Útja Alapítvány

Az alapítványt a londoni olimpián kajak négyesben aranyérmet szerzett Fazekas-Zur Krisztina hozta létre 2013 februárjában. A Bajnokok Útja Alapítvány – ahogy a neve is jelzi – kiemelt küldetése, hogy segítse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében és álmaik megvalósításában, illetve, hogy előmozdítsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben.

Guinness rekordkísérlet céljából több ezer főt várnak közös ...

35 év feletti résztvevők együtt táncolásával készülnek a Guinness-rekord elérésére az óbudai Auchan áruháznál. Az április 29-én, a Tánc Világnapja alkalmából 11 órára meghirdetett rekordkísérlet a No.1 Mini és Motoros Team, a Tisztelet Társasága, az Auchan - Aquincum Óbuda, valam...

Tovább olvasom
Több mint 700 diák választotta az Auchant. Az áruházlánc tov...

Az Auchan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai a lehető legmagasabb szinten szolgálják ki a vásárlókat, és ehhez minden lehetséges szakmai segítséget megad. Ennek megfelelően már az első lépésektől támogatja azon fiatalok szakmai képzését és fejlődését, akik a keresked...

Tovább olvasom
Benkó Barbara még bízik az olimpiai indulásban

A hegyikerékpáros olimpikon, Benkó Barbara a kispesti Ady Endre Általános Iskolában tett látogatást tegnap, a Bajnokok Útja Alapítvány programjának keretében. A látogatáson a 26 éves sportolónő elárulta, hogy van még esély arra, hogy kijusson az idei olimpiára, ehhez azonban némi...

Tovább olvasom