Döntőben az Auchan a Fenntartható Energia Európai Kampány versenyben

Budaörs, 2011. április 12. – Az Európai Bizottság Fenntartható Energia kampányának keretében az Auchan Magyarország Kft. két áruházánál alkalmazott SolarWall technológiával bekerült a 27 pályázó közé, amelyek közül a hat kategóriagyőztes fog kikerülni.

Több száz vállalat és szervezet adta be pályázatát az Európai Bizottság Sustainable Energy Europe Campaign (Fenntartható Energia Európai Kampány) keretében meghirdetett felhívásra. A pályázat keretében a legkiemelkedőbb, legambiciózusabb és leginnovatívabb, már megvalósított projekteket ismeri el az Európai Bizottság az energiahatékonyság, a megújuló energia felhasználás, a környezetkímélő szállítás és az alternatív üzemanyagok területén.

A miskolci és a maglódi Auchan áruházakban megvalósított, a napenergiát hasznosító SolarWall technológiával az Auchan Magyarország Kft. az alternatív energiák felhasználása területén elért eredményei elismeréseként az Európai Bizottság Hivatalos Partnere cím viselésére jogosult. Az Auchan pályázata a független energetikai szakértőkből álló Műszaki Tanácsadó Testület véleménye alapján már bekerült a huszonhét kiválasztott  pályázat közé,  amelyek közül hat veheti át ma este Günther H. Oettinger energiaügyi biztos kezéből a kategóriagyőztesnek járó elismerést.