Áruházak Facebook Youtube Üzenet

Az utolsó volt Cora áruházat is felavatták, mostantól 19 Auchan várja a vásárlókat

Közel 8000 főt foglalkoztat és mintegy 200 milliárd forintot fektetett be eddig az Auchan Magyarországon Budaörs, 2012. szeptember 28. – Az Auchan Magyarország Kft. megnyitotta 19. áruházát Magyarországon: a hetedik, egyben utolsó volt Cora is megnyílt így az az Auchan színeiben. A munkatársakat minden áruházban megtartották, a Corától átvett, összesen 2700 munkatárs közül mintegy 280 főt foglalkoztat a törökbálinti egység. Az összes, most avatott áruház kívül-belül modernebb, színesebb és áttekinthetőbb lett, mindenhol több ezer termék árát csökkentették az elmúlt hetekben. Az Auchan régi és új munkatársainak közös célja, hogy az évente több mint 40 millió vásárlót minél magasabb szinten, diszkont árakkal szolgálja ki.

Magyarországon az Auchan csoport 1996 óta van jelen, első áruházát 1998-ban Budaörsön nyitotta meg. Elsősorban a főváros környékén és a nagyobb vidéki városokban terjeszkedett az elmúlt közel másfél évtizedben és 12 áruházat nyitott hazánkban. Idén tavasszal a Cora áruházak felvásárlásával 8000-re nőt alkalmazottainak és 19-re áruházainak száma, ez utóbbiak közül elsőként az fóti hipermarketet avatták fel, majd a budakalászi, a szegedi, a szolnoki, miskolci, debreceni és végül törökbálinti áruház nyitott meg.

A törökbálinti Cora áruház 1997 májusában nyílt meg, ez volt az első hipermarket Magyarországon. A jelenlegi csapat minden hatodik munkatársa a nyitó csapat tagja volt, így 15 éve az áruház dolgozója, de félni valójuk nem volt: a felvásárláskor bejelentett ígéretéhez tartotta magát az Auchan, az áruházak munkatársait tovább foglalkoztatja. „A tettek emberei vagyunk, így amikor bejelentettük, hogy a volt Cora áruházak munkatársait átvesszük, ennek a döntésnek előzőleg minden vetületét felmértük, és tartjuk magunkat a kimondott szóhoz. Büszke vagyok rá, hogy az integrációt követően már egy közel 8000 fős vállalattá nőtte ki magát az Auchan Magyarország, továbbra is fontos lesz vállalatunknak a vásárlók mellett a munkatársak és beszállítók tisztelete, megbecsülése. Közel másfél évtizede a hazai gazdaság stabil szereplője, munkatársaink számára pedig biztos munkahely megteremtője és megtartója vagyunk, és kívánunk maradni a jövőben is” – mondta el Dominique Ducoux, a vállalat vezérigazgatója.

Áruházláncunk magyarországi megjelenése óta, az elmúlt 14 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be az országban, és terveink hosszú távra szólnak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Cora áruházak felvásárlásáról meghozott döntésünk, ezzel is a magyarországi elkötelezettségünket, további bővítési szándékunkat bizonyítottuk Magyarországon. A két áruházlánc legjavát ötvözve mindent megteszünk azért, hogy a hazai vásárlóközönséget még magasabb szinten szolgálhassuk ki, így az őszi-téli, kereskedelmi szempontból intenzív időszakra és a jövő évre nézve bizakodó vagyok” – tette hozzá a vezérigazgató.

A nyitás óta a törökbálinti áruház jelentős korszerűsítésre szorult, így a felvásárlást követő átalakítások épp időben történtek: több jelentős, a vásárlók komfortját, az áruellátás és kiszolgálás hatékonyságát javító beruházás is történt az áruházban. Az épület kívül-belül modernebb, átláthatóbb és színesebb lett és a berendezések, eszközök, polcok és rendszerek is korszerű, XXI. századi vásárlói igényeket kielégítő színvonalúak lettek. Az áruházban 55 fajta friss húskészítmény várja a vásárlókat, valamint 390 különféle pékáru és 1790 féle tejtermék. Kibővített vegyi-, illatszerosztály és műszaki részleg található, valamint bővültek barkács, autós, szaniter, lakásfelszerelés és bútor osztályok egyaránt. Új kasszasort és önkiszolgáló mérlegeket, valamint új bevásárlókocsikat helyeztek üzembe a vásárlók kényelmért. A takarítási rendszert modernizálták, a mosdókat felújították és a hulladékgyűjtést is korszerűsítették új üvegvisszaváltók elhelyezésével.  A könnyebb megközelíthetőség kedvéért nyitottak egy harmadik vásárlói bejáratot az autóbusszal érkezőknek és a parkolót is felújították az áruház körül, táblákkal segítve a tájékozódást. A volt Corák közül egyedül Törökbálinton volt benzinkút, mely mostantól Auchan benzinkútként, diszkont árakkal, megújult környezetben üzemel és itt elfogadják üzemanyag kártyát, amely várhatóan még népszerűbbé teszi a töltőállomást.

„Nagyon örülök, hogy a csapat kitartott mellettem, így a vásárlók is a megszokott munkatársakkal találkozhatnak. Valóban a két áruházlánc ötvözete, egy új, még jobb áruház lettünk: megmaradt a bizalomkártya és a hagyományos kiszolgálás is. A hentes-, sajt-, hal- és csemegepult, valamint a cukrászat továbbra is büszkeségünk marad nem csak a tradicionális kiszolgálás, de a széles választék miatt egyaránt. Tovább erősítjük borkínálatunkat, valamint bio-, diabetikus- és nemzetközi konyha termékválasztékunkat. Rengeteg pozitív változást is megélhettünk az elmúlt hetekben, így egy modern, színes és szerethető áruházban nyithattunk ma újra, minőségi Auchan saját márkás termékekkel és diszkont ponttal szélesítettük kínálatunkat. Ötezer termék árát csökkentettük, és az alacsonyabb árakkal, pénteki rendszeres akciókkal reméljük, a környék kedvenc áruházává válhatunk rövid idő alatt”– mondta el Kertai István, az Auchan Törökbálint áruház igazgatója.

 

 

Guinness rekordkísérlet céljából több ezer főt várnak közös ...

35 év feletti résztvevők együtt táncolásával készülnek a Guinness-rekord elérésére az óbudai Auchan áruháznál. Az április 29-én, a Tánc Világnapja alkalmából 11 órára meghirdetett rekordkísérlet a No.1 Mini és Motoros Team, a Tisztelet Társasága, az Auchan - Aquincum Óbuda, valam...

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Krisztina még versenyben van az olimpiai indulás...

Fazekas-Zur Krisztina olimpiai kajakozó a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolában tett látogatást kedden, az általa alapított Bajnokok Útja Alapítvány programjának keretében. Az eseményen a 35 éves sportolónő elárulta, hogy nagyon bízik az olimpiai indulás lehe...

Tovább olvasom
Több mint 700 diák választotta az Auchant. Az áruházlánc tov...

Az Auchan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai a lehető legmagasabb szinten szolgálják ki a vásárlókat, és ehhez minden lehetséges szakmai segítséget megad. Ennek megfelelően már az első lépésektől támogatja azon fiatalok szakmai képzését és fejlődését, akik a keresked...

Tovább olvasom