Az Auchan mindent megtesz a munkavállalók bérének szinten tartásáért

Budaörs, 2012. április 3. – Az Auchan Magyarország Kft. és a KASZ képviselői az elmúlt hetek során több alkalommal egyeztetettek a vállalatnál az ez évben tervezett béremelésről. A vállalat javaslatait a szakszervezet rendre elutasította, így megállapodás – bár mindkét fél erre törekedett – nem született. A vállalat vezetése tudatában van annak, hogy az elmúlt hónapokban bekövetkezett jogszabályi változások egy része kedvezőtlenül hatott a munkatársak nettó jövedelmére, ezért a vezetőség a gazdasági eredmények által lehetővé tett legmagasabb béremelést kívánja adni dolgozóinak.

Elsődleges célunk, hogy munkatársaink számára biztos, fenntartható mértékű bért tudjunk kínálni. A szakszervezet által igényelt béremelések nincsenek összhangban a vállalat teljesítményével, ezért nem tudnánk kigazdálkodni” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Az évek óta tartó nehéz gazdasági helyzetben – sok más vállalattal szemben – az Auchan nem bocsátott el dolgozót, ami komoly erőfeszítés eredménye. A vállalat minden takarékossági intézkedést meglépett már az elmúlt időszakban, hogy a munkahelyeket megőrizze. Az Auchan 2011. évi eredményei a 7 milliárd forintot meghaladó veszteséggel, és a 2012. év első két hónapjában a fogyasztás gyengülését jelző adatok alapján hiányoznak azok a gazdasági feltételek, amelyek alapján a javasolt béremelést biztosítani tudnák.

Az idei évre remélt gazdasági eredményeink javulásával azonban tervezzük a bérek további emelését, ahogyan eddig, úgy a jövőben is” – tette hozzá a vezérigazgató.