Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Az Auchan együttműködést köt háztáji sertés tenyésztőkkel, így erősítve a hazai gazdaságot

– A vásárlók minőségi, háztáji húst kaphatnak majd mind a 19 áruházban Karcag, 2013. november 15. – Az idén 15 éves Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója bejelentette, hogy elindítja háztáji sertés programját az áruházlánc, egy év alatt 3000 háztáji sertést vásárol közvetlenül a tenyésztőktől. A kezdeményezéssel a hazai tenyésztők jól járnak, hiszen megbízható, biztos megrendelő veszi meg a sertést, a vásárlók pedig kiváló minőségű háztáji terméket vehetnek kedvező áron, hiszen közvetítő vállalkozás nem emeli a hús árát. A háztáji program bejelentésén Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is részt vett.

A rendezvény célja az volt, hogy az Auchan Magyarország Kft. jelenlegi, több mint 1000 hazai beszállítóból álló hálózatát hazai tenyésztőkkel bővítse, így mind a 19 áruház termékválasztéka minőségi háztáji termékekkel bővülhessen. A háztáji sertés tenyésztés hagyományait megerősítve, a tervek szerint egy év alatt 3000 sertést vásárol meg az áruházlánc, de később ki szeretnék terjeszteni a programot.

 

„A mai napon újabb tenyésztők előtt nyílt meg a lehetőség, hogy a termékkör bővítés során csatlakozzanak közvetlen beszállítói körünkhöz. Így tovább erősíthetjük a hazai gazdaságot és a foglalkoztatást, emellett a háztáji állattartás hagyományának megőrzését, élénkítését segíthetjük. A tenyésztők számára biztos megrendelést, rövid határidős fizetést és hosszú távú együttműködést garantálunk. Cserébe a tenyésztőktől azt várjuk, hogy szakmai tapasztalatuknak, az előírásoknak és a hagyományoknak megfelelő, minőségi háztáji sertést neveljenek, hogy vásárlóink számára kifogástalan háztáji sertéshúst kínálhassunk mind a 19 áruházunkban” – mondta el Dominique Ducoux vezérigazgató.

 

Az Auchan Magyarországon a 16. legnagyobb foglalkoztató és 35. legnagyobb vállalat[1], 200 milliárd forint értékű befektetést valósított meg és közel 8000 főt foglalkoztat hazánkban, mintegy 1300 jelenlegi beszállítójának 92%-a hazai vállalat.

 

[1]HVG Top 500, 2013.