Áruházak Facebook Youtube Üzenet

Állati programok országszerte az Auchanokban

Örökbefogadható állatok és állatvédelmi programok a Noé és Rex alapítványok segítségével az Auchanokban Budaörs, 2012. október 8. – Egyre többen tudják hazánkban is, hogy október 4-e az Állatok Világnapja. Az országszerte zajló állatvédelmi programokhoz csatlakozva az Auchan számos áruházában tartott „Állati hétvégét” az októberben zajló Auchan Hónap keretében. Pénteken, szombaton, és vasárnap hat áruházban találkozhattak az érdeklődők gazdira váró kutyákkal, cicákkal, lehetőség nyílt szakértőkkel való konzultációra az állattartás terén, de volt kutyaiskola bemutató, állatsimogató, és állateledel kóstoltatás is.

Az Állatok Világnapját 1931, Magyarországon 1991 óta ünneplik az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc halála napján, október 4-én. A világnapon eredetileg a vadon élő állatok védelmére szerették volna felhívni a figyelmet, de ma már minden állat kiszolgáltatottságára vonatkozik, hiszen napjainkra a kedvtelésből tartott állatok magas száma miatt a felelős állattartás kiemelten fontos kérdéssé vált. Magyarországon a kedvencként tartott kutyák és cicák közül évente több százezren válnak kóborrá, így az Állatok Világnapjának célja hazánkban is az, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés és a felelősség fontosságára.

Az októberi Auchan Hónap során a szervezők az immár 19 áruházban zajló nyereményjátékok, akciók és programok mellett az állattartáshoz kapcsolódó eseményeknek is teret adtak, követve ezzel a vállalat korábbi környezetvédelmi szemléletformálásban tett törekvéseit. Október 5-én, 6-án és 7-én összesen hat áruházban települtek ki a Noé Állatotthon Alapítvány és a Rex Kutyaotthon Alapítvány önkéntesei, akik nemcsak állatsimogatót, hanem kutya és cica örökbefogadást is tartottak. Ez utóbbinak köszönhetően egy kutyus és egy cicus is végleges otthonra lelt a Rex állatmenhelyről. „A hétvégén összesen hat Auchan áruházhoz települtek ki önkénteseink és gazdira váró állataink. A fóti, a dunakeszi és a budakalászi áruházak mellett Szolnokon, Szegeden és Miskolcon (Miskolc Dél) is bemutatkoztunk az állatszerető Auchan vásárlók előtt, amely annyira sikeres volt, hogy egy kutyust és egy cicát is sikerült örökbe adnunk Soroksáron és Budakalászon. Reméljük, a folytatás is hasonlóan pozitív lesz, és még több négylábú lakónkat juttathatjuk végleges otthonhoz az Auchan Hónap keretében” – mondta el Haba Gábor, a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársa.

A soroksári áruházban az állati programok között szerepelt kutyaiskola bemutató, szakértői konzultáció állatbarátok számára, és állateledel kóstoltatás is, a Noé Állatotthon Alapítvány pedig egy állatsimogatót rendezett be a helyszínen. Az alapítvány szóvivője, Schneider Kinga elmondta: „Elsősorban gyerekek számára rendeztünk be egy kis állatsimogatót a hétvégén, ahol kutyussal, nyuszival, teknőssel, kecskével, birkával találkozhattak. A felelősségre nevelés gyerekkorban kiemelt szerepet tölt be, a hétvégi esemény pedig remek alkalmat nyújtott arra, hogy azok is találkozhassanak ezekkel a háziállatokkal, akiknek a mindennapokban erre nincs lehetőségük. Reméljük, az állatsimogatónak köszönhetően a jövőben minél több érdeklődő ellátogat a Noéba, ahol lehetőség van még többféle állattal való megismerkedésre, önkéntes munkára, és természetesen kutya, cica örökbefogadásra is. A rendezvény remekül sikerült, hálásak vagyunk a meghívásért a szervezőknek.”

Vállaltunknál hagyománya van a társadalmi, környezetvédelmi szemléletformálás terén tett törekvéseknek, amely mindennapi munkákra is kiterjed. Vásárlóink számára környezetbarát táskákat biztosítunk, rendszeresen szervezünk programokat a témában, és igyekszünk a megfelelő partnereket kiválasztani az események szervezésekor. Nagy örömükre szolgált, hogy az Auchan Hónap kapcsán az Állatok Világnapja alkalmából megvalósított állatvédelmi programok népszerűek voltak, sőt, segítettünk a menhelyi állatok gazdára találásában is. Október hónapban az állatmenhelyi kitelepülések folytatódnak, vidéki áruházainkban pedig lehetőséget biztosítunk a helyi állatvédelmi alapítványok számára is” – tette hozzá Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.

 

Guinness rekordkísérlet céljából több ezer főt várnak közös ...

35 év feletti résztvevők együtt táncolásával készülnek a Guinness-rekord elérésére az óbudai Auchan áruháznál. Az április 29-én, a Tánc Világnapja alkalmából 11 órára meghirdetett rekordkísérlet a No.1 Mini és Motoros Team, a Tisztelet Társasága, az Auchan - Aquincum Óbuda, valam...

Tovább olvasom
Fazekas-Zur Krisztina még versenyben van az olimpiai indulás...

Fazekas-Zur Krisztina olimpiai kajakozó a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolában tett látogatást kedden, az általa alapított Bajnokok Útja Alapítvány programjának keretében. Az eseményen a 35 éves sportolónő elárulta, hogy nagyon bízik az olimpiai indulás lehe...

Tovább olvasom
Több mint 700 diák választotta az Auchant. Az áruházlánc tov...

Az Auchan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai a lehető legmagasabb szinten szolgálják ki a vásárlókat, és ehhez minden lehetséges szakmai segítséget megad. Ennek megfelelően már az első lépésektől támogatja azon fiatalok szakmai képzését és fejlődését, akik a keresked...

Tovább olvasom