Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

12 000 eurós támogatás a gyerekek egészségnevelésére az Auchantól

A Bajnokok Útja Alapítvány programja a jövő tehetségeinek felkutatását is segíti Budapest, 2016. január 20. – Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány jelentős pénzügyi adománnyal járul hozzá az olimpiai bajnok kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina által alapított Bajnokok Útja Alapítvány céljainak megvalósításhoz. Az ünnepélyes csekkátadóra tegnap este, az Auchan soroksári áruházában került sor. „Alapítványunk nagyra értékeli, hogy a szervezet kiemelt céljai között szerepel a gyermekek rendszeres mozgásra és az egészséges életmódra való ösztönzése, valamint a jövő tehetségeinek felkutatása, ezért döntöttünk a támogatás mellett”– mondta el Szántó József, az Auchan soroksári áruházának igazgatója.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány összesen 12.000 eurót szavazott meg a Bajnokok Útja Alapítvány programjának támogatására. A támogatást az Alapítvány bizottsága két évre elosztva ítélte oda, eszerint idén 8.000 eurót utal át a Bajnokok Útja Alapítvány számára, a fennmaradó 4.000 eurót pedig az alapítvány 2017. évi munkájának támogatásához biztosítja.

„Alapítványunk megalakulása óta azon dolgozik, hogy élsportolók, olimpikonok személyében olyan példaképeket állítson a fiatalok elé, akik segítségével gyakorlati útmutatást kaphatnak az egészséges, sportos életvitelről, a rendszeres testmozgásról, és abban is igyekszünk motiválni a fiatalokat, hogy képesek legyenek célokat kitűzni maguk elé, majd elérhessék azokat. Nagyon hálásak vagyunk az Auchan az Ifjúságért Alapítványnak, hogy támogatja alapítványunk munkáját” – jegyezte meg Fazekas-Zur Krisztina, a Bajnokok Útja Alapítvány alapítója.

Az alapítvány munkájában olyan neves sportolók vállalnak aktív szerepet, mint a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, az EHF-kupa győztes kézilabdázó Tápai Szabina, a többszörös magyar válogatott kézilabdázó és olimpiai negyedik helyezett Fazekas Nándor, a hegyikerékpár junior vb-ezüstérmes, londoni olimpikon Benkó Barbara, valamint az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás. Az alapítvány munkája nyomán a 10-12 éves korosztály tagjai személyesen találkozhatnak az élsportolókkal, megismerhetik az olimpiai bajnokok és világklasszisok sikereinek titkát, ösztönzést kaphatnak céljaik megvalósításához.