Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Több közös van bennünk, mint gondolnád, próbáld ki holnap a „csendes” vásárlást az Auchanban!

Vasárnap lesz a siketek világnapja, ebből az alkalomból az Auchan kiemelt civil partnerével, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) közösen arra kér minden vállalkozó kedvű Auchan vásárlót, hogy próbálja ki, milyen a hallás kikapcsolásával bevásárolni. Azzal az apró gesztussal, hogy füldugót használunk a vásárlás idejére, szolidaritást vállalunk a siket vagy nagyothalló társainkkal a világnap alkalmából. Azt is megtapasztalhatjuk, nincsen akadálya, hogy megértsük egymást, hiszen mindannyian egyformák vagyunk, legfeljebb más módon érzékeljük a világot és különböző jelrendszerrel kommunikálunk.

Az Auchan Magyarország nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségre, több mint tíz éve tesz konkrét lépéseket azért, hogy minél több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztasson. A vállalat azt vallja, hogy mindenkinek lehetőséget kell kapnia az értékteremtő munkavégzésre, ezért többszáz megváltozott munkaképességű munkatársuknak nyújtanak stabil és kiszámítható munkahelyet. Ők megbecsült és értékes tagjai az Auchan csapatának, ami egyben társadalmi integrációjukat is elősegíti. Saját, MMK foglalkoztatást segítő programja mellett a vállalat folyamatosan hoz létre rájuk szabott pozíciókat. Érzékenyítő és edukációs tréningekkel, rendezvényekkel, valamint minikampányokkal segítik a munkahelyi beilleszkedést, erősítik az el- és befogadó légkört. Aktivitásaikba szakmai partnereket is bevonnak, rendszeres az együttműködés például a SINOSZ-szal is.

Most az idei siketek világnapja alkalmából arra kérik vásárlóikat, hogy vasárnap az áruházak bejáratánál használjanak egy elvehető füldugót, ezzel szimulálva azt az állapotot, hogy milyen lehet a hallás képességének hiányával élni és úgy intézni a leghétköznapibb ügyeket, mint például a bevásárlást. Természetesen az aktivitás gesztusértékű, amivel kifejezhetjük szolidaritásunkat a siket és nagyothalló társaink iránt. A „csendes” vásárlás élményén kívül azt is megtapasztalhatják a vásárlók, hogy a vártnál is könnyebb utat találnunk egymáshoz, hiszen egy mosoly, egy kedves vagy segítő mozdulat mind azt bizonyítja, hogy egyformák vagyunk, még ha másként is érzékeljük a környezetünket vagy más eszközrendszerrel is kommunikálunk. Az aktivitásról egy kedvcsináló kisfilm is készült, ami ide kattintva megtekinthető.

„Vállalatunknál több mint tíz éve a HR stratégiánk alapeleme a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon az egyik legtöbb siket és nagyothalló személyt foglalkoztató vállalat az Auchan. Szeretünk együtt dolgozni, és azt tapasztaljuk, hogy az elfogadással, a toleranciával és a más élethelyzetben élők iránti megértéssel csak gazdagabbá vált a vállalati kultúránk, ami még az üzleti életünkre is pozitívan hat, hiszen mindez a vásárlók kiszolgálásában is visszaköszön. Idén egy picit őket is szeretnénk bevonni az érzékenyítésbe, bízunk benne, hogy az áruházaink bejáratánál sokan döntenek úgy, hogy kifejezik szolidaritásukat a siketek világnapja alkalmából” – mondta Széll Hajnalka, az Auchan Magyarország HR és kommunikációs igazgatója.     

A silent vásárlást a siketek világnapján, azaz holnap minden Auchan áruházban ki lehet próbálni.  

Budapest, 2022. szeptember 24.

Három szervezetet is támogathatunk az Auchan Bizalompont ado...

Március elsején indul az Auchan “Találj egy jó helyet a Bizalompontjaidnak! Támogassunk együtt egy jó ügyet!” elnevezésű adományozási kampánya a törzsvásárlói Bizalomprogram keretében. A vásárlások után járó Bizalompontok felajánlásával a Szimbiózis Alapítványt, a Magyar Vörösker...

Tovább olvasom
„Ünnepeljük a hölgyeket!” nyereményjáték - hivatalos szabál...

Az Auchan Magyarország Kft. (2040 Budaörs, Sport u. 2-4., cégjegyzékszáma: 13-09-165237), „Ünnepeljük a hölgyeket!” elnevezéssel nyereményjátékot, a továbbiakban „Játék” szervez az alábbi szabályok szerint.

Tovább olvasom