Áruházak Facebook Youtube Üzenet

Óriási hajrá, izgalmas végjáték, boldog nyertesek - Lezárult a Carrera Auchan Karácsonyi Bajnokság

December második szombatján nemcsak a karácsonyi nagybevásárlást intéző családok, hanem a különleges autós játékok rajongói is a dunakeszi Auchan felé vették az irányt, itt rendezték meg ugyanis az értékes Carrera nyereményekért zajló bajnokság lebilincselő zárófordulóját. Az egész családnak nagyszerű szórakozást nyújtó távirányítós autóiról és pályáiról híres Carrera idén is meghirdette az Auchan áruházlánccal közösen szervezett karácsonyi bajnokságot. Novemberben és decemberben több vidéki városban tartottak selejtezőket, az ezek során legjobb időt futott nevezők kerültek be a döntőbe, melyre december 8-án Dunakeszin került sor.

Mint egy valódi Formula-1-es futamon

A szervezőcsapat már kora reggel felállította a küzdelmeknek helyet adó terepasztalt, aminek nyomvonala stílszerűen a Hungaroringet idézte. A látványos játék mágnesként vonzotta az érdeklődőket, háromnegyed órával a futamok kezdete előtt már járókelők sokasága nézegette fürkésző tekintettel a vájatvezetéses pályán futó, prémiumkategóriás, miniatűr autókat.

Természetesen ekkor már a leglelkesebb bajnokaspiránsok is a stand szélén sorakoztak, és próbálták kigondolni, mi lenne a legmegfelelőbb taktika a győzelemhez. Kicsik, nagyok, újoncok és tapasztalt, öreg rókák melegítették ujjaikat, valamint hangolták reflexeiket, tíz óra után pár perccel pedig egy jól ismert hang szólt a mikrofonba. A Formula–1 legendás kommentátora, Szujó Zoltán volt, aki ezúttal is magára vállalta a versenybírói és a közvetítői szerepkört. Talán írnunk sem kell, hogy a közkedvelt szakember frenetikus hangulatot varázsolt a helyszínre, s úgy tűnt, őt is teljesen magával ragadta a megszokottól eltérő feladat.

A nap folyamán először a fiatalok, vagyis a 14 év alatti korosztály képviselői mutathatták meg, mit tudnak. A korábbi selejtezőkből Ágoston Csanád, Babanics Levente, Fodor András Dániel, – egyedüli lányként – Gaál Antónia, továbbá Hangyál Máté, Horányi Ádám, Kovács Marcell, Kovács Kristóf, Merényi Marcell, Mikovinyi Armand, Molnár Ádám, Rajnai Olivér Márk, Romfa Péter Dávid, Szabó Attila, Tóth Benjámin, Tóth Martin, Vajda Marcell és Varga-Deák Miklós jutott be a bajnokság zárófordulójába, ahol elődöntőkkel választották ki a négy legügyesebb versenyzőt.

Ezekben 20-20 kört teljesítettek az ifjoncok, akik olyan lelkesedéssel és elszántsággal vették kézbe a kontrollert, hogy a többség azonnal kedvet kapott beszállni a küzdelmekbe. Egyértelműen látszott, hogy ezek a srácok fiatal koruk ellenére már rafináltan kezelik a játékot, s komolyan is veszik – az utolsó pillanatokig küzdöttek egymás ellen a pályán. Akadtak nagy borulások, összeakadások, de hát ez benne van a pakliban. Persze a segítők azonnal orvosolták a helyzetet és visszarakták az autókat, ha valaki „kirepült” a ringről.

Az elődöntőkön nyújtott teljesítmény alapján Horányi Ádám Max Verstappen Red Bull Racing versenyautójának, Kovács Marcell Lewis Hamilton Mercedesének, Merényi Marcell Kimi Räikkönen Ferrarijának, Tóth Benjámin pedig Sebastian Vettel Ferrarijának kicsinyített másával szállhatott harcba az utolsó fordulóban. Itt még nagyobb összeszedettségre volt szükség, hiszen harminc kört kellett megtennie a pilótáknak a rajtjelzés után. Volt, aki a „lassan járj, tovább érsz” elv alapján rótta a köröket, akadt, aki rögtön óriási lendülettel, mindent vagy semmit alapon csapott a lovak közé, de a borulásokat és a karambolokat senki nem kerülte el. Így vagy úgy, mind a négy legény derekasan harcolt, s végül Horányi Ádámnak állt a zászló, aki jelentős fölénnyel, a legprofibbak magabiztosságával húzta be az elsőséget. Mögötte Tóth Benjámin és Merényi Marcell futott be, negyedikként pedig Kovács Marcell végzett.

Terepasztalról a gokartpályára

– Először 2016-ban jelentkeztem a sorozatba, de akkor sajnos nem kerültem be a döntőbe, 2017-ben viszont sikerült, s egészen a harmadik helyig jutottam. Örülök neki, hogy idén is itt lehetek, mert nagyon kedvelem az autókat és a Carrera termékeit, otthon is rendszeresen játszom velük. Az éles kanyarok a kedvenceim, de igazából minden szakaszt nagyon szeretek – mesélte a mindössze 8 és fél éves Horányi Ádám.

A vagány kissrác a Hungaroring Kart Center jóvoltából 10+1 futamra jogosító, 16 500 forint értékű gokartpálya-bérletnek örülhetett, továbbá egy Slot Car Go Plus Pit Stop készletet kapott a Carrerától. Az ezüstérmes pilóta Carrera Go Disney Pixars Verdák 3 készlet boldog tulajdonosa lett, a harmadik helyezett  Carrera RC Neo Jumper II autóval, a negyedik pedig Carrera RC Green Chopper távirányítós helikopterrel térhetett haza. A szervezőket dicséri, hogy a döntősök - helyezésüktől függetlenül – kaptak egy-egy ajándékcsomagot, aminek láthatóan roppantul örültek a lurkók.

Mikor a kicsik nem szívesen ugyan, de elengedték a kontrollereket, a felnőttek vették át a terepet. Ezúttal Bereczki Tamás, Drahos Krisztián, Fekete Gábor, Fodor Péter, Gaál György, Gaál Norbert, Horányi Péter, Karsai Ferenc, Kelemen Zsolt, Koncz Ferenc, Tóth Antal, Végh Attila és Vitéz Péter feszült egymásnak – mint kiderült, sokan közülük már visszatérő „vendégei” a bajnokságnak. Végül Bereczki Tamás Daniel Ricciardo Red Bulljával, Horányi Péter Valtteri Bottas Mercedesével, Koncz Ferenc Räikkönen Ferrarijával, valamint Tóth Antal a Vettel-féle Ferrarival bizonyult a legjobbnak és jutott a végső döntőbe.

Érdekes statisztika, hogy az elődöntőkön kétszer is sikerült elsőként célba juttatni a Bottas-féle Mercedest, míg a Red Bull és a két Ferrari egy-egy futamgyőzelmet aratott. Bárhogy is, az éles bevetés előtt arról faggatta Szujó Zoltán a kontrollerzsonglőröket, milyen taktikát választanak, s válaszaikból kiderült, hogy a többség biztosra megy, és visszafogottan, megfontoltan vág neki az első köröknek. Nem tudni, hogy kizárólag a tudáson múlt-e, vagy a szerencse is közrejátszott benne, de végül nagyon szoros küzdelemben a visszatérő Tóth Antal diadalmaskodott Horányi Péter, Bereczki Tamás és Koncz Ferenc előtt.

Kicsiben minden más

- Gyermekkorom óta játszom autóverseny-pályákon, nagyon szeretem ezt a fajta szórakozást, mert teljesen kikapcsol. Hét évvel ezelőtt, 2011-ben szert tettem egy Carrera szettre, s még abban az évben beneveztem a bajnokságra. Sajnos akkor nem sikerült elhoznom az aranyérmet, de a győzelem így is családban maradt, mivel azt a fordulót a fiam nyerte meg, jómagam pedig a következő években sorra nyertem a rangadókat. Idén újfent szuperül éreztem magam, imádom ezeket az izgalmakat, az adrenalinlökettől szó szerint remegett kezem-lábam. Különösebb taktikám nem volt, azt gondolom, erre egyszerűen rá kell érezni, inkább arra fontos figyelni, ki ne csússz a kanyarokban, mert könnyen elrepülhet az autó. Igazán örülök az idei sikernek, jó kis nap volt ez – mondta boldogan Tóth Antal, a felnőttek mezőnyének győztese.

Az ügyes kezű bajnoknak minden bizonnyal nagyszerű lesz a karácsony és a jövő nyár, hiszen főnyereményként négy darab, összesen több mint félmillió forint értékű Formula–1 Super Gold belépőt zsebelhetett be.  Akárcsak az ifjoncok esetében, itt sem csak az aranyérmes helyet díjazták, a második leggyorsabb Carrera RC Turnatort, a harmadik Carrera RC Beatle-t, a negyedik Carrera RC Green Chopper II távirányítós helikoptert rejtő csomagot kapott, továbbá mindenki hazavihetett egy igencsak tetszetős emléktáblát is.

– Egy ilyen verseny ritmusa más, mint egy Formula–1-es futamé, úgyhogy anno, mikor felkértek a közreműködésre, nagy örömmel mondtam igent, hiszen szakmai kihívásnak éreztem. Az elsőnél még kicsit jobban megizzadtam, most már tudom, hogyan zajlanak ezek a vetélkedők, miként érdemes közvetíteni. A döntőbe ezúttal is azok jutottak be, akik otthon is játszanak, mert ezeknek a pályáknak, akárcsak a valódi ringeknek, megvan a saját ritmusa, és ezt a hüvelykujjal nem könnyű lekövetni. Egyébként ez csak ránézésre tűnik könnyűnek, a gyakorlatban igen nehéz feladat. Nekem is van egy egészen nagy pályám otthon, főleg a hosszú téli estéken szoktunk csatázni a gyerekekkel, ezért is kedves élmény számomra ez az egész. Az idei döntőben remekül éreztem magam, jó volt a hangulat, szakértő a közönség, tehát úgy gondolom, 2019-ben is mindenképpen nekifutunk – összegezte Szujó Zoltán a valóban fergeteges bajnoki záróforduló élményeit.

A Carrera Auchan Karácsonyi Bajnokság végeredménye

14 éven aluliak korosztálya:

  1. Horányi Ádám
  2. Tóth Benjámin
  3. Merényi Marcell
  4. Kovács Marcell 

14 évnél idősebbek korosztálya:

  1. Tóth Antal
  2. Horányi Péter
  3. Bereczki Tamás
  4. Koncz Ferenc
Béremelés az Auchannál

Megállapodott az Auchan Retail Magyarország a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével a 2019-es béremelésről. A 2019. során 1,7 milliárd forint befektetést meghaladó új javadalmazási rendszer az áruházi munkatársak és a nem vezetői központi munkakörökben foglalkoztatott munk...

Tovább olvasom
Világbajnoki aranyérmet szerzett az Auchan cukrásza

Aranyérmet nyert a novemberi World Culinary Cup artisztika kategóriájában Tóth Katalin, az Auchan cukrász menedzsere. A luxemburgi kulináris világbajnokságon 60 ország 1500 versenyzője mérte össze tudását a szakácsművészet, a pékség és a cukrászat terén.

Tovább olvasom
Már megvásárolhatók nálunk a 2019-es e-matricák!

A 2019. ÉVRE VONATKOZÓ ÉVES ORSZÁGOS ÉS MEGYEI E-MATRICÁK 2018.12.01-TŐL MEGVÁSÁROLHATÓAK. AZ E-MATRICÁK ÉRVÉNYESSÉGÉNEK KEZDETE 2019.01.01!

Tovább olvasom