Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Közel 30 ezer doboz puzzle jutott el a rászorulókhoz az Auchan karácsonyi jótékonysági kampányával

December végén lezárult az Auchan jótékonysági kampánya, amelynek eredményeként közel 30 ezer doboz puzzle került rászoruló családokhoz, gyermekekhez, felnőttekhez és idősekhez. Az év végi jótékonykodási akcióban minden Trefl puzzle megvásárlásával segíthettünk, hiszen a vállalat az értékesített játékok után még egyet felajánlott az SOS Gyermekfalvak, a Magyar Református Szeretetszolgálat, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt számára.

Az Auchan karácsonyi kampánya tavaly novemberben indult, amelynek keretében az áruházlánc minden megvásárolt Trefl Puzzle után egy újabb dobozt ajánlott fel, hogy azokat az SOS Gyermekfalvak, a Magyar Református Szeretetszolgálat, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt segítségével eljuttassa a nélkülözésben élők részére. A december 24-ig tartó kampány során közel 30 ezer darab puzzle adomány gyűlt össze, amiket négy karitatív szervezetnek adtak tovább, annak függvényében, hogy mekkora mennyiségre volt igényük. A játékból az SOS Gyermekfalvak 328 darabot osztott szét nevelőszülőknél élő gyermekek között, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány 5 036 db puzzle-t juttatott el az ünnepeket kórházban töltő gyerekeknek és fiataloknak. A Magyar Református Szeretetszolgálat egyedülálló időseknek, idősotthonokban élőknek és rászoruló családoknak adott oda 10 044 darabot, a Magyar Vöröskereszt pedig 14 609 csomag puzzle-t osztott szét szociális intézményben élő gyermekek és családok között. Az előző években is hasonlóan sikeres eredményekkel zárultak az adománygyűjtő akciók, ez pedig azt igazolja, hogy a vásárlók közül sokan mindig örömmel segítenek és élnek az adományozás lehetőségével.

 

„Már sok éve a társadalmi felelősségvállalási stratégiánk egyik legfontosabb eleme a karácsonyi adományozás, így mindig nagy örömmel szervezzük meg a kampányokat annak érdekében, hogy minél több nélkülözésben élő családot, kisgyermeket, felnőttet és idős rászorulót támogassunk. Hálásak vagyunk vásárlóinknak, akik ismét bebizonyították, hogy szívesen segítenek” – mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan CSR igazgatója.

 

“Nagy örömünkre szolgált, hogy az Auchan Magyarország Kft felajánlott 5 000 darab kirakót. Alapítványunk regisztrált gyermekeinek száma közel ötezer, így mindenkinek tudtunk adni az Auchan adományából” – mondta Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke.

„Mindamellett, hogy nagyon szórakoztató módja a szabadidő eltöltésének vagy éppen a közös családi kikapcsolódásnak, a puzzle játékok fejlesztik a gyerekek gondolkodását. Ki ne szeretné a rejtvényeket? A játékok olyan családokhoz kerültek, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy ajándékokkal a karácsonyi időszakban vagy azt követően meglepjék gyerekeiket. Azért is dolgozunk, hogy semelyik gyerek se érezze hátrányban magát a többiekhez képest” – emelte ki Balázs Vivien, a Magyar Vöröskereszt segélyezési vezetője.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ajándékcsomagokkal keresi fel a téli időszakban otthonukban az időseket, hogy a gyakran magányos célcsoporttal aktív kapcsolatot tarthasson, hogy érezzék, nincsenek egyedül, fontosak a társadalom számára. Az Auchan jóvoltából, puzzle is került a csomagokba, amely mindamellett, hogy szórakoztató kikapcsolódást jelent, fejleszti a finommotorikát, csökkenti a stresszt és erősíti a figyelmet és az adományátadó látogatások alkalmával, lehetőség van az idősek szükségleteinek felmérésére, lelki beszélgetésekre, hogy még inkább célzott segítséget tudjon nyújtani ennek a korosztálynak az Alapítvány –hangsúlyozta Szilágyi Kinga, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Szociális- és Adománykoordinációs Szolgálatának vezetője.

„Az SOS-be kerülő gyerekeknek a korábban átélt traumák, gondozatlan terhesség, éhezés, elhanyagolás miatt sokszor készségbeli lemaradásaik vannak és az iskolában is nehezebben boldogulnak. Ezért is fontos szerepet töltenek be nálunk a fejlesztő foglalkozások, fejlesztőjátékok. A puzzle például egy remek eszköz a finommotorika, a memória, a koncentrációkészség javítására – mondja Bán Hajnalka, adománygyűjtési vezető. – Az SOS-ben olyan gyerekekről gondoskodunk nevelőszülői családokban, akik nem élhetnek a szüleikkel, az ünnepeket nélkülük töltötték. Az adománynak köszönhetően karácsonykor a fa alá szomorúság helyett minél több játék kerülhetett.”

Több mint háromezren döntöttek az egészséges táplálkozás mel...

Az elmúlt 8 hónapban több mint 3 000 felnőtt csatlakozott az Auchan Alapítvány által támogatott Miből Mennyit Egyek programhoz, hogy egy egészségi állapotfelmérés után heti rendszerességgel kapjanak ingyenes, személyre szabott táplálkozási tanácsot. A regisztrálók közel fele (45...

Tovább olvasom
Napelemekkel növeli ingatlanjai energiahatékonyságát az Auch...

A Retail szektor idei legnagyobb napelem beruházása valósul meg azzal, hogy az Auchan Magyarország és az Auchan Korzókat kezelő Nhood Hungary az ingatlanok energiahatékonyságának növeléséért az épületek tetejére napelemeket telepít 20 millió euró értékben. Ezzel a kiskereskedelem...

Tovább olvasom
Tíz éve kínál sajátmárkás elektronikai cikkeket az Auchan

Az Auchan hiperek Qilive márkanév alatt sajátmárkás műszaki cikkeket, kis- és nagy háztartási gépeket, szórakoztató elektronikai készülékeket, audiovizuális és informatikai eszközöket forgalmaznak a nagy márkák termékei mellett. A Qilive éppen tíz éve van jelen a hazai és nemzetk...

Tovább olvasom