Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Kollégánk mentett életet az albertfalvai Auchannál

Kedden koraeste rosszul lett egy a budapesti 17-es villamosról leszálló utas az albertfalvai Auchan áruháznál. A villamos sofőrje tudta, hogy az áruházban mindig készenlétben van egy defibrillátor, ezért azonnal riasztotta a biztonsági szolgálatot. Az áruház biztonsági vezetője a készülék segítségével stabilizálta a beteg állapotát a mentők kiérkezéséig.

A félautomata defibrillátor hangutasításokkal irányítja kezelőjét, így használata egyszerű és gyorsan megtanulható, de csak szakképzett személyzet használhatja. Az áruházakban ezért rosszullét esetén a mentők mellett a biztonsági szolgálatot kell értesíteni.

Az életmentő eszközök egyébként öt éve már minden Auchan áruházban megtalálhatók és azóta több emberélet mentettek a biztonsági szolgálat segítségével, akik rendszeresen vesznek részt elsősegély tanfolyamon.

Az Auchan Retail Magyarország ezúton is szeretné megköszönni Sallai Zoltánnak, az albertfalvai áruház biztonsági vezetőjének és a villamos vezetőjének lélekjelenlétét, illetve szakszerű életmentő segítségét.