Áruházak Facebook Youtube Üzenet

Az ökológiai lábnyomról és a klímaváltozásról rendezett kiállítást a Föld Napja Alapítvány és az Auchan budaörsi áruháza

A tárlat szeptember 15-ig Budaörs Város Önkormányzatán, év végéig pedig a helyi Auchan áruházban és több budaörsi általános iskolában tekinthető meg.

Környezetvédelmi ismeretterjesztő kiállítást nyitott meg a budaörsi székhelyű Föld Napja Alapítvány és az Auchan budaörsi áruháza a Budaörsi Városháza aulájában. A tárlat az alapítvány által 2016. szeptemberében indított „Együtt az Ifjúságért – fákkal és zöldséges hétfőkkel” elnevezésű program keretében valósult meg, amelyet az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 2 464 000 Ft-tal támogatott.

Az áruház támogatásának az volt a célja, hogy több mint két ezer budaörsi fiatalt bevonjanak az alapítvány környezetvédelmi programjába, felhívják a figyelmet ezzel kapcsolatban mindannyiunk felelősségére és azokra a hétköznapi eszközökre, döntésekre, amellyel megóvhatjuk Föld bolygónkat.  A programban helyi iskolák önkéntes diákjai és pedagógusai mellett a gyerekek szülei és szakmai segítők is részt vesznek 2017. év végéig.

A kezdeményezés részeként több budaörsi iskolában hétfőnként egy húsmentes, „C” menüt választhatnak a diákok, ezzel csökkentve a ökológiai lábnyomunkat és lassítva a klímaváltozás káros hatásait. Szintén a program keretében számos fát ültettek Budaörsön, többek között az Illyés Gimnáziumban a helyi önkormányzat támogatásával.

2016-ban az Auchan az Ifjúságért alapítvány fennállásának 20. évét ünnepelte. Ez alkalomból Magyarországon 20 társadalmi célú projekt megvalósulását támogatta Magyarországon több mint 50 millió Ft értékben.

„Az Auchannál nagyon fontosnak tartjuk, hogy osztozzunk a környezetünkben élő közösségek mindennapjaiban, és támogassuk a fontos helyi kezdeményezéseket. Az Auchan budaörsi áruházának igazgatójaként azért tartom fontosnak ezt a kezdeményezést, mert remek példát mutat az áruházunkban dolgozó több száz munkatársunknak, hogy hogyan lehet közösen, a mindennapokban tenni a környezetünkért – indokolta az áruházlánc támogatását Varga László, az Auchan Retail Magyarország budaörsi áruházának igazgatója.

„Fogy az időnk a cselekvésre, már 10 éven belül elérhetjük a kritikus 1,5 fokot, és ezzel veszélyeztetjük magunk és főként a fiatalság jövőjét. 1,5 fok nem tűnik soknak, de ha tudjuk, hogy csak –4 fokkal volt hidegebb akkor, amikor az ország területét évezredeken át vastag jégtakaró borította, már jobban elképzelhető néhány plusz fok hatása. Budaörs missziója, hogy követendő példát mutatasson a fogyasztás átalakításában” – mondta el a megnyitón Varga Éva, a Föld Napja Alapítvány vezetője.

„Bízom benne, hogy akik megtekintik ezt az elgondolkodtató kiállítást, azok soha többé nem mondják majd azt, hogy nincs mit tennünk, és ez a környezettudatos látásmód tovább erősödik majd a fiatalabb és a felnövekvő generáció körében” -  mondta a kiállítás kapcsán Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

Szerezd meg az 500 db Pom-Bär plüssmaci egyikét

Vegyél egy alkalommal egyszerre 3 db bármilyen Pom-Bär terméket az Auchan áruházakban vagy az online.auchan.hu oldalon keresztül, és legyél az első 500 beküldő egyike, aki Pom-Bär plüssmacit kap ajándékba!

Tovább olvasom
SZÜLINAPI NYEREMÉNY HÉTVÉGÉK AZ ÁRUHÁZAKBAN

PÖRÖGJ RÁ a nyereményekre! Vásárolj legalább 5.000 Ft értékben, PÖRGESD MEG az Auchan születésnapi szerencsekerekét és NYERJ!

Tovább olvasom
NYERJ EGY BUDAPESTI LAKÁST!

AZ ÚJ LAKÁSOD MÁR A ZSEBEDBEN VAN! A MI SZÜLINAPUNKON TE KAPOD A LEGNAGYOBB AJÁNDÉKOT! Vásárolj AUCHAN BIZALOMKÁRTYÁDDAL 2018. május és december között – legalább 6 hónapon keresztül – havonta legalább 30 000 forint értékben és nyerj egy budapesti lakást! Sorsolás: 2019. január

Tovább olvasom