Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

A fenntarthatóságot, az áruházakat és a hazai termékek gazdag kínálatát is díjazták az Auchannál

Az elmúlt héten a kereskedelmi szektor egyik legrangosabb szakmai rendezvényén, a Trade magazin által megrendezett Business Days-en számos szakmai díjjal jutalmazták az Auchan Magyarországot. A hat díjból kettő az áruházlánc folyamatosan és következetesen végrehajtott fenntarthatósági lépéseit ismerte el, három az áruházakat – köztük a budaörsi hipermarketet – jutalmazta, a hazai termékek népszerűsítéséért és értékesítéséért pedig a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíj ezüst fokozatát kapta meg a vállalat.

Az Auchan társadalmi felelősségvállalásának egyik stratégiai ága a fenntarthatóság, amit több területen is érvényesít. Ez a szemlélet hatja át a kínálat és csomagolás kialakítását, az áruházak működését, a beszállítói együttműködéseket, sőt a CSR és HR politikát is. Az elmúlt időszakban minden téren egymásra épülő fenntarthatósági lépéseket tett az Auchan Magyarország, melyeket a Trade magazin Fenntarthatóság Szimbóluma 2021 versenyén a vállalati kategóriában díjaztak. Ezzel a díjjal jutalmazták többek között a vállalat azon erőfeszítéseit, amelyek az egyszer használatos műanyagok kivonását, illetve használatuk visszaszorítását célozták alternatív csomagolóeszközökkel. Az elismerés a vállalat karbonlábnyomának csökkentésének is szólt, amit elsősorban a működés fenntarthatóbbá tételével – ledesítéssel, a hűtőberendezések cseréjével – érdemeltek ki. Termékkategóriában pedig a ma már ikonikusnak számító Auchan karton bevásárlódobozt jutalmazták a Fenntarthatóság Szimbóluma 2021 díjjal, amit 2019 végén elsőként vezettek be a hazai piacon. A praktikus és  környezetbarát bevásárlódoboz nemcsak többször használatos, hanem szállításra, sőt a dizájnnak köszönhetően otthoni tárolásra is alkalmas.

A fenntarthatóság mellett a kereskedői professzionalizmusért is díjakat kapott a vállalat. A StarStore – Év kereskedője versenyen az Év Hipermarketüzletének a budaörsi Auchant hirdették ki, és ez az áruház lett az egész mezőnyben pontazonossággal az egyik abszolút fődíjas is (Store of the Year). Az Év Hipermarket Üzletlánca díjat pedig az Auchan Magyarországnak ítélték oda, amely 19 ilyen formátumú üzlettel várja a vásárlókat országszerte. 

A Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíj ezüst fokozatát a hazai termékek értékesítéséért és népszerűsítéséért szintén az Auchan Magyarországnak adták oda a Magyar Termék védjegyhasználók szavazatai alapján.

„Ezek a díjak önmagukban is sokat jelentenek, így együtt azonban jól kijelölik azokat a területeket – a fenntarthatóságot, a kereskedői profizmust és a helyi termékek preferálását – amelyek prioritást élveznek vállalatunknál. Büszkék vagyunk ezekre a díjakra, amelyek a tevékenységünk sokrétűségének sikerét igazolják vissza és köszönjük munkatársainknak, akik értékteremtő munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy elenyerjük ezeket a rangos elismeréseket” - mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója. 

Budapest, 2021. szeptember 28.

Termékvisszahívás - Szentkirályi szénsavmentes, 1,5L

A Szentkirályi Magyarország kéri azon fogyasztókat, akik bármelyik Auchan áruházban 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, melynek a palack nyakán látható lejárati ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áru...

Tovább olvasom
Már lakásbiztosítást is lehet kötni az Auchanban

Az Auchan Magyarország tavaly ősszel indította el az „Auchan Pénzügyi Szolgáltatásokat”, amely kedvező áruhitelre és műszaki termékeknél a garancia kiterjesztésére is lehetőséget adott. Az ajánlatok köre most lakásbiztosítással bővül, amelyben az Auchan biztosító partnere az Alfa...

Tovább olvasom
Tájékoztatás termék visszahívásról - Auchan Kedvenc panini 4...

Tisztelt Vásárlóink! Biztonsági okokból az AUCHAN Magyarország Kft. az alábbi azonosítókkal rendelkező Auchan Kedvenc panini 4db 240g megnevezésű terméket visszahívja.

Tovább olvasom