Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

18 tonna adományt gyűjtöttek össze az Auchan vásárlói a Magyar Vöröskeresztnek

December első két hétvégéjén szervezte idei adománygyűjtését a Magyar Vöröskereszt és az Auchan. A jótékonysági akció során tartós élelmiszerekre, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekre volt a legnagyobb szükség, de az ünnepek közeledtével örömmel fogadták az édességeket és a szaloncukrokat is. A gyűjtés során a vásárlók összesen 18 tonna adományt adtak le a gyűjtőpontokon, amelyet a szervezet még az ünnepek előtt eljuttat a rászorulóknak.

Két hétvégén át tartott hazánk legnagyobb humanitárius szervezetének, a Magyar Vöröskeresztnek és az Auchan Magyarországnak a közös jótékonysági gyűjtése, az „Egy csomag szeretet”. Az országos kezdeményezésnek az áruházlánc 24 üzlete adott helyet, és elsősorban tartós élelmiszereket vártak, valamint általános tisztító- és tisztálkodószereket. A vásárlók tájékozódását szórólapokkal segítették, egyúttal részletes listát kaptak arról, mire van a legnagyobb szükség. 

Nem csupán a helyszínen, de akár online is lehetett adományozni az “Adomány” vagy a “Vöröskereszt” néven megtalálható egységcsomag megvásárlásával, amelynek értéke 3999 forint volt, és többféle száraztésztát, étolajat, lisztet, cukrot és gyümölcsteát tartalmazott. 

Az összegyűlt 18 tonna adományból 15 tonnát a tartós élelmiszer tette ki, a maradék 3 tonnát pedig az édesség, illetve tisztító- és tisztálkodószerek. Az ezekből készült, szakszerűen összeállított segélycsomagokat még az ünnepek előtt elviszi a nélkülözőknek az országos hálózattal rendelkező Magyar Vöröskereszt.

„Hálásak vagyunk az Auchannak, hogy helyet adott a gyűjtésnek, és köszönjük a vásárlóik nagylelkűségét! A 18 tonna adományból összesen 4700 csomagot állítottak össze a Magyar Vöröskereszt munkatársai a szükségleteknek megfelelően. Ezek jelentős részét célba juttatjuk még a hétvégi ünnep előtt. 9 megyében és a fővárosban tudunk ebből a mennyiségből segíteni, főleg a nehéz helyzetben lévő családoknak, magányosan élő, idős embereknek és a mélyszegénységben élőknek” – számolt be az eredményekről Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. 

2022. december 21.

Három szervezetet is támogathatunk az Auchan Bizalompont ado...

Március elsején indul az Auchan “Találj egy jó helyet a Bizalompontjaidnak! Támogassunk együtt egy jó ügyet!” elnevezésű adományozási kampánya a törzsvásárlói Bizalomprogram keretében. A vásárlások után járó Bizalompontok felajánlásával a Szimbiózis Alapítványt, a Magyar Vörösker...

Tovább olvasom
„Ünnepeljük a hölgyeket!” nyereményjáték - hivatalos szabál...

Az Auchan Magyarország Kft. (2040 Budaörs, Sport u. 2-4., cégjegyzékszáma: 13-09-165237), „Ünnepeljük a hölgyeket!” elnevezéssel nyereményjátékot, a továbbiakban „Játék” szervez az alábbi szabályok szerint.

Tovább olvasom