Áruházak Facebook Youtube Üzenet

Ingyenes pénzügyi útmutatás személyesen, országszerte

Eltelt már egy kis idő az évből, sokan azonban ismét visszaemlékeznek a karácsonyi és az azt megelőző időszakra, ám nem feltétlenül kellemes okból kifolyólag. Az ünnepek előtt meggondolatlanul felvett hitelek, a felelőtlenebb költekezés hatásait most érzik igazán, és az új kiadások sokszor jelentős anyagi terhet jelentenek egy-egy család számára. Pedig előre átgondolt kiadástervezéssel, megfontolt döntésekkel elkerülhetők a hasonló helyze-tek. Az országosan elérhető Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat munkatársai díj-mentes segítséget nyújtanak, ha valaki pénzügyi döntés előtt áll és a megfontolt választás-hoz hiteles, pártatlan tanácsra van szüksége, vagy ha fizetési nehézségekre keres megol-dást.

Az év során felmerülő kiadások nem jelentenek olyan nagy terhet, ha előre felkészül rájuk az ember. Ennek egyik leghatékonyabb módja a költségvetési terv készítése, amelyből egyértelműen látható, adott időszakban várhatóan mennyi lesz a bevétel, milyen rendszeres költségekre lehet számítani, és ezek alapján mekkora fennmaradó összeg fordítható további kiadásokra. A szabadon felhasználható összeg ismeretében már meg lehet határozni, milyen egyéb célok megvalósítására van lehetőség, például rendszeres megtakarítással. A költségvetési terv készítéséhez számos hasznos tanács olvasható a Pénzügyi Navigátor honlapján és a vonatkozó tájékoztatófüzetben, míg a számításokhoz a Pénzügyi Navigátor Háztartásiköltségvetés-kalkulátor használható.

Mindezek mellett személyes segítség igénybevételére is lehetőség van, hiszen az MNB által működtetett Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat jól képzett, felkészült, a pénzügyi szolgáltatóktól független szakemberei az ország számos pontján rendelkezésre állnak. Az ingyenes tanácsadások alkalmával részletes tájékoztatást nyújtanak a különböző szolgáltatások jellemzőiről, az egyes konstrukciók előnyeiről és kockázatairól, értelmezik az egyedi szerződéseket. Segítenek továbbá a hivatalos okmányok, kérelmek megfogalmazásában és benyújtásában, illetve a megfelelő fórumokhoz irányítják a panaszos ügyekkel hozzájuk fordulókat. Bármilyen pénzügyi témáról van szó, eligazítást adnak a pénzügyi útvesztőkben.

A hálózat irodái megyeszékhelyeken működnek, ezen túlmenően a szakértők rendszeresen tartanak kihelyezett tanácsadásokat számos további településen. Az egyes irodák és kitelepülések elérhetőségei megtalálhatók a Pénzügyi Navigátor honlapján (www.mnb.hu/penzugyinavigator).

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben.

Napi akció - március 21-én! 21% kedvezményt adunk minden bel...

Fantasztikus játékvásár csak 1 napig! Március 21-én 21% kedvezményt adunk minden beltéri játékra. Társasjáték, plüss, baba, kisautó. Most minden 21% kedvezménnyel kapható csak 1 napig, március 21-én.

Tovább olvasom
"Év fogyasztóvédelmi referense” díjat nyert az Auchan

A hazai élelmiszerláncok közül elsőként nyerte el az „Év fogyasztóvédelmi referense” díjat az Auchan Retail Magyarország. A rangos elismerést a vállalat munkatársa ünnepélyes díjátadón vehette át.

Tovább olvasom
Béremelés az Auchannál

Megállapodott az Auchan Retail Magyarország a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével a 2019-es béremelésről. A 2019. során 1,7 milliárd forint befektetést meghaladó új javadalmazási rendszer az áruházi munkatársak és a nem vezetői központi munkakörökben foglalkoztatott munk...

Tovább olvasom