Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Az élelmezés világnapjára készül az Auchan

Az Élelmezés világnapja köré csoportosulnak azok az aktivitások, amelyekkel az Auchan egy héten át szeretné felhívni a figyelmet az élelmezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem fontosságára.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a világon előállított összes élelmiszernek közel egyharmada kárba vész. Csak az EU-ban évente körülbelül 87,6 millió tonnányi kerül a szemétbe, miközben az élelmiszer-ellátás bizonytalan és világszerte nő az éhínség. Az ilyen mértékű hulladék persze jelentős környezeti hatásokkal is jár, tehát az élelmiszerpazarlás csökkentése az éhezés felszámolása mellett az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek is része.

Az Auchan Csoport szerint a gyártóknak és a kereskedőknek felelőssége van abban, hogy minden eszközzel igyekezzenek ezen a helyzeten változtatni, hiszen a vásárlások során széles társadalmi rétegekkel kerülnek szoros és mindennapi kapcsolatba. Az Auchan ezért minden országban, ahol jelen van, az Élelmezés világnapja alkalmából megrendezi a “Citizen days” elnevezésű programsorozatát. Hazánkban ezt a kezdeményezést a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen valósítja meg az áruházlánc október 12-e és 19-e között. Az első esemény egy online szakmai beszélgetés volt, ahol az Élelmiszerbank szakértője bemutatta a hazai élelmiszermentés eddig elért eredményeit és arra is praktikus tanácsokat adott, hogyan vásároljunk és főzzünk, hogy minél kevesebb élelmiszerhulladékot termeljünk. Az Esélyt az ételnek! című beszélgetésen a munkatársak a kérdéseik mellett a saját jó gyakorlataikat is megoszthatták egymással.  

Nem véletlenül cseng össze az élet és az étel szavunk, hiszen aki ételt ad egy éhezőnek, adott esetben életet ment. A vállalati önkéntesség jegyében az Auchan több mint 50 munkatársa főz majd együtt október 14-én az Élelmiszerbank telephelyén a JótéKonyha elnevezésű programban. A 300 adagnyi főételből és a desszertből álló menüt rászoruló családoknak juttatja el a szervezet.

Természetesen idén is lesz Adománykonvoj, benne az Auchan által felajánlott élelmiszerekkel, többek között sajátmárkás, egészséges termékekkel. A kamionkonvoj pénteken Budaörsről indulva, a Hősök terét is érintve éri el az Élelmiszerbank XVII. kerületi központi raktárát. A rakományt szintén a nélkülözők között osztja majd szét az Élelmiszerbank.  

Minden Auchan áruház és telephely pedig egy tízórai- és sütivásárt is megrendez a munkatársak számára Együnk egymásért elnevezéssel. A befolyt összeget szintén az Élelmiszerbanknak ajánlják fel, akik ebből élelmiszercsomagokat állítanak össze rászoruló családok számára. 

Az Auchan Magyarország egyébként 2015 óta dolgozik együtt a Magyar Élelemiszerbankkal és jelenleg 22 áruházukból napi rendszerességgel adnak át a pékárukat, zöldségeket, gyümölcsöket a szervezetnek. Az együttműködés az évek során több mint 3 ezer tonna megmentett és jó helyre került élelmiszert eredményezett.  

Budapest, 2021. október 13.

Országos adománygyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt az Au...

„Egy csomag szeretet” szlogennel indul el a Magyar Vöröskereszt és az Auchan Magyarország közös országos karácsonyi adománygyűjtési akciója. Az áruházlánc összes üzletében december első és harmadik hétvégéjén 10-től 18 óráig várják az adományokat, amiket még az ünnepek előtt rász...

Tovább olvasom
Együttműködésben a Kék-Fehér-Szív Egyesülettel

Évek óta együttműködünk a Kék-Fehér-Szív Egyesülettel, hogy még megbízhatóbb termékeket állíthassunk elő. Az Egyesület a termék igazgatónkkal, Benoit Barbault-val készített egy interjút, amelyből az is kiderül többek között, hogy miért tartjuk fontosnak ezt az együttműködést, hog...

Tovább olvasom
Fedezd fel az adományozás örömét! Idén is plüsshódokkal gyűj...

Harmadszor szervezi meg karácsonyi gyűjtését az Auchan a már ikonikusnak számító plüssfiguráival. Minden eladott hód után ötszáz forinttal támogatja az áruházlánc a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját, ismertebb nevén a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát. Ezútta...

Tovább olvasom