Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Az Auchan tanszergyűjtésével 1 700 családban lett könnyebb a tanévkezdés

A tanévkezdés nagyon megterheli a családi kasszát, főleg, ha több gyereket kell iskolába indítani. Füzetet, írószert és papírárut évente akár többször is, iskolatáskát és tolltartót pedig 2-3 évente veszünk az iskolás gyerekeinknek, derült ki az Auchan adataiból. Az áruházlánc idén is több mint kétezer tanszerrel várta vásárlóit, akiket arra kért, hogy néhány taneszközzel vegyenek többet a szükségesnél és ezeket ajánlják fel a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), amelynek közel kilencszáz önkéntese gyűjtötte össze és osztotta szét az adományokat. Az idei gyűjtés eredményeképpen 65 000 tanszerből 1 700 többgyermekes családnak jutott iskolakezdési csomag, az áruházlánc pedig bejelentette, hogy a lezárult tanszergyűjtési akción felül további egymillió forinttal támogatja a NOE jövőbeni céljait.

Az Auchan idén is minden igényt kielégítő tanszerkínálattal várta vásárlóit. Az áruházlánc azonban azokra is gondolt, akiknek komoly nehézséget okozott volna a tanévkezdés, és immár harmadik éve kérte arra a vásárlóit, hogy vegyenek egy-két termékkel többet, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületén keresztül odakerülhessenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. 

Az adománygyűjtés eredményességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tavalyi mennyiséget is sikerült túlszárnyalni. Akkor az Auchan-vásárlók több mint 45 ezer tanszerrel 1 300 családban könnyítették meg az iskolakezdést, idén pedig 65 ezer tanszerből 1 700 család kapott csomagot. A nagycsaládosok 872 önkéntese 3 577 órát töltött adománygyűjtéssel augusztustól szeptember közepéig. A gyűjtés során ők gondoskodtak az elszállításról, és arról, hogy a megfelelő helyekre kerüljenek az adományok. Idén négyezer gyermek örülhetett az így kapott új füzeteknek, tollaknak, ceruzáknak és egyéb iskolai felszereléseknek. Örömteli, hogy a tavalyinál is több, közel ötszáz nagyobb értékű taneszköz, pl. iskolatáska, tolltartó, tornazsák is összegyűlt az Auchan vásárlóinak jóvoltából. 

„Nagyon jó érzés, hogy nem csak a cégkultúránkban él erősen a szolidaritás, hanem a vásárlóinkban is, így nem először fordult elő, hogy a felhívásunkra egy jó ügy mellé álltak. Mivel az iskolakezdés sosem egyszerű, idén már harmadszorra hirdettük meg közösen a NOE-val a tanszergyűjtő akciónkat. Az akció sikeressége pedig minden várakozásunkat felülmúlta, ezért nagyon hálás vagyok vásárlóinknak és a gyűjtésben önkéntesen részt vett munkatársaimnak. Büszkén jelentem be azt is, hogy vállalatunk a felajánlott tanszereken kívül egymillió forintos támogatással segíti a Nagycsaládosok Országos Egyesületét”– mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója.  

„Egymás ruháját még csak-csak tudják örökölni egymástól a gyerekek azokban a többgyermekes családokban, akiket a tagjaink között tudhatunk. A tanévkezdés viszont nagyon megterhelő számukra, még akkor is, ha mindenből a legegyszerűbbet veszik meg. Az Auchan vásárlói már harmadik éve segítenek nekünk, hogy mindenhol zökkenőmentesen indulhasson a tanév. 1 700 helyre jutottak el az adományokból általunk összeállított csomagok, oda, ahová tudomásunk szerint a legnagyobb szükség volt rájuk. Nagyon köszönjük az Auchannak, hogy ismét meghirdette ezt az akciót, és hálásak vagyunk azoknak a vásárlóknak, akik az adományokkal nagylelkűen segítettek és természetesen a cégnek is” – köszönte meg az összegyűlt tanszereket Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.  

A Kormány 2010 óta közel két és félszeresére emelte a családok támogatását, amely arányaiban, egész Európában az egyik legmagasabb, a GDP 4,5%-a. Munkánk során azért dolgozunk, hogy a meglévő és az újonnan bevezetett intézkedésekkel megkönnyítsük a családok életét és ösztönözzük a gyermekvállalást, biztosítsuk a családok számára is tervezhető, kiszámítható jövőt. A kormányzati intézkedések, mint a családtámogatások bővítése vagy a folyósítások meghosszabbítása a vészhelyzet idején különösen fontos volt a mostani járvánnyal terhelt időszakban, ezzel erősítve és támogatva a családokat. Emellett kiemelt jelentőségű az a fajta társadalmi összefogás, ahol a civil szféra és gazdasági szereplők fognak össze a rászorult családok mindennapi terheinek enyhítésére – tette hozzá Dr. Beneda Attila, helyettes államtitkár. 

Tájékoztatás termékvisszahívásról - AUCHAN TT SZELETELT SER...

Kedves Vásárlónk, az alábbi azonosítókkal rendelkező „AUCHAN TT SZELETELT SERTÉS BACON SZALONNA 100 G” megnevezésű terméket belső biztonsági okokból kifolyólag visszahívjuk.

Tovább olvasom
Idén Júliával hódít az Auchan

A kis plüsshóddal megint egyszerre lehet ajándékozni és segíteni!

Tovább olvasom
A futárral való találkozás nélkül szállít házhoz az Auchan

Tekintettel a járványügyi helyzetre a házi karanténban élők teljesen érintés- és kontaktmentesen rendelhetnek az Auchan nemrég országossá vált online áruházából. 21 ezer termék közül lehet választani, amit akár egy nap alatt bárhova kiszállít a cég. Amennyiben a rendelésnél a kon...

Tovább olvasom