Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

Az Auchan tanszergyűjtésével 1 700 családban lett könnyebb a tanévkezdés

A tanévkezdés nagyon megterheli a családi kasszát, főleg, ha több gyereket kell iskolába indítani. Füzetet, írószert és papírárut évente akár többször is, iskolatáskát és tolltartót pedig 2-3 évente veszünk az iskolás gyerekeinknek, derült ki az Auchan adataiból. Az áruházlánc idén is több mint kétezer tanszerrel várta vásárlóit, akiket arra kért, hogy néhány taneszközzel vegyenek többet a szükségesnél és ezeket ajánlják fel a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), amelynek közel kilencszáz önkéntese gyűjtötte össze és osztotta szét az adományokat. Az idei gyűjtés eredményeképpen 65 000 tanszerből 1 700 többgyermekes családnak jutott iskolakezdési csomag, az áruházlánc pedig bejelentette, hogy a lezárult tanszergyűjtési akción felül további egymillió forinttal támogatja a NOE jövőbeni céljait.

Az Auchan idén is minden igényt kielégítő tanszerkínálattal várta vásárlóit. Az áruházlánc azonban azokra is gondolt, akiknek komoly nehézséget okozott volna a tanévkezdés, és immár harmadik éve kérte arra a vásárlóit, hogy vegyenek egy-két termékkel többet, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületén keresztül odakerülhessenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. 

Az adománygyűjtés eredményességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tavalyi mennyiséget is sikerült túlszárnyalni. Akkor az Auchan-vásárlók több mint 45 ezer tanszerrel 1 300 családban könnyítették meg az iskolakezdést, idén pedig 65 ezer tanszerből 1 700 család kapott csomagot. A nagycsaládosok 872 önkéntese 3 577 órát töltött adománygyűjtéssel augusztustól szeptember közepéig. A gyűjtés során ők gondoskodtak az elszállításról, és arról, hogy a megfelelő helyekre kerüljenek az adományok. Idén négyezer gyermek örülhetett az így kapott új füzeteknek, tollaknak, ceruzáknak és egyéb iskolai felszereléseknek. Örömteli, hogy a tavalyinál is több, közel ötszáz nagyobb értékű taneszköz, pl. iskolatáska, tolltartó, tornazsák is összegyűlt az Auchan vásárlóinak jóvoltából. 

„Nagyon jó érzés, hogy nem csak a cégkultúránkban él erősen a szolidaritás, hanem a vásárlóinkban is, így nem először fordult elő, hogy a felhívásunkra egy jó ügy mellé álltak. Mivel az iskolakezdés sosem egyszerű, idén már harmadszorra hirdettük meg közösen a NOE-val a tanszergyűjtő akciónkat. Az akció sikeressége pedig minden várakozásunkat felülmúlta, ezért nagyon hálás vagyok vásárlóinknak és a gyűjtésben önkéntesen részt vett munkatársaimnak. Büszkén jelentem be azt is, hogy vállalatunk a felajánlott tanszereken kívül egymillió forintos támogatással segíti a Nagycsaládosok Országos Egyesületét”– mondta Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója.  

„Egymás ruháját még csak-csak tudják örökölni egymástól a gyerekek azokban a többgyermekes családokban, akiket a tagjaink között tudhatunk. A tanévkezdés viszont nagyon megterhelő számukra, még akkor is, ha mindenből a legegyszerűbbet veszik meg. Az Auchan vásárlói már harmadik éve segítenek nekünk, hogy mindenhol zökkenőmentesen indulhasson a tanév. 1 700 helyre jutottak el az adományokból általunk összeállított csomagok, oda, ahová tudomásunk szerint a legnagyobb szükség volt rájuk. Nagyon köszönjük az Auchannak, hogy ismét meghirdette ezt az akciót, és hálásak vagyunk azoknak a vásárlóknak, akik az adományokkal nagylelkűen segítettek és természetesen a cégnek is” – köszönte meg az összegyűlt tanszereket Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.  

A Kormány 2010 óta közel két és félszeresére emelte a családok támogatását, amely arányaiban, egész Európában az egyik legmagasabb, a GDP 4,5%-a. Munkánk során azért dolgozunk, hogy a meglévő és az újonnan bevezetett intézkedésekkel megkönnyítsük a családok életét és ösztönözzük a gyermekvállalást, biztosítsuk a családok számára is tervezhető, kiszámítható jövőt. A kormányzati intézkedések, mint a családtámogatások bővítése vagy a folyósítások meghosszabbítása a vészhelyzet idején különösen fontos volt a mostani járvánnyal terhelt időszakban, ezzel erősítve és támogatva a családokat. Emellett kiemelt jelentőségű az a fajta társadalmi összefogás, ahol a civil szféra és gazdasági szereplők fognak össze a rászorult családok mindennapi terheinek enyhítésére – tette hozzá Dr. Beneda Attila, helyettes államtitkár. 

Újabb környezetbarát megoldással állt elő az Auchan

Tovább bővül az Auchan környezetbarát csomagolóeszközeinek palettája. A mai naptól a pékárukat már textiltasakban is hazavihetjük. A kétféle méretben megvásárolható, praktikus és mutatós tárolók moshatók, így többszörösen is felhasználhatók.

Tovább olvasom
Az Auchan újabb támogatásának köszönhetően folytatja a kenyé...

Budapest, Hernádvécse, 2021. 03. 25. – Tavaly tavasszal a koronavírus-járvány miatt kialakult krízishelyzetben az Auchan nemzetközi alapítványától rendkívüli segítséget kérhettek azok az országok, ahol a vállalat jelen van. Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 324 391 eurót osztott...

Tovább olvasom
Februárban a „jószívűség” került a középpontba az Auchannál

A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványnak gyűjtöttek digitális adományozással Budapest, 2021. március 5. – Lezárult az Auchan Együtt. Szívvel, lélekkel. elnevezésű digitális adományozási programja, amellyel a vállalat A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány részére gyűjt...

Tovább olvasom