receptet találtunk
Mielőtt bárki farkast kiabálna, hogy ennyi idő alatt nem sül át a hús, próbálja ki a receptet! A magyar konyha szomorú sajátossága, hogy szeretünk mindent túlsütni. Míg a franciák krémesre sütötten eszik a libamájat, addig mi rengeteg zsírban kisütjük ( és milyen finom lilahagymával, pirítóson) a steak-et nem esszük véresen és még sorolhatnám. De higyjétek el, hogy így sokkal puhább lesz a hús, és megtapasztalhatod az igazi ízét is!A paprikához még egy ötlet: ha túl drága, vagy beszerezhetetlen a fenyőmag, akkor használj nyugodtan diót! Szuper íze lesz a pirítástól, ráadásul szezonja is van.
Kép forrás: saját forrás
Zsályás tarja elkészítése:
Alaposan sózd és borsozd a szeletek mindkét oldalát.
A felforrósított serpenyőben olvaszd fel az olajon a vajat, süsd meg a hús egyik oldalát, közben dobd mellé a fokhagymákat.
Kb 5 perc után fordítsd meg a tarját, tedd hozzá a zsályaleveleket és süsd újabb 5 percig. Ha nagy hőmérsékleten csinálod, akkor kívül megég a hús, de belül nem sül át.
A zsálya finom ropogósra kell süljön, de ne égjen le. Ha nagyon barnul, akkor vedd ki.
Amikor kész vagy, fedd le a serpenyőt egy alufóliával és pihentesd 10 percig.
Grillezett paprikasaláta elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és egy sütőpapíron süsd meg a paprikákat. Legyenek nyugodtan egészen feketék.
Ha kész, akkor tedd egy hőálló tálba őket és fedd le folpackkal 15 percre. Ez után könnyedén le tudod húzni a héját.
Ha akarod, akkor vedd ki a csutkáját és a magokat is. Közben egy serpenyőben pirítsd le a fenyőmagot, aprítsd fel a petrezselymet.
A megsült paprikákat rendezd el egy tálba, locsold meg bőven olívaolajjal, mehet egy kevés balzsamecet is.
Jöhet rá a nagy szemű só, a fenyőmag és a petrezselyem is.
Allergének: