Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöldségfasírt

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zöldségfasírt a magyarok által közkedvelt fasírt egy egészségesebb a változata, ennek a változatnak, a zöldségek és a barna rizs hozzáadásával magasabb a rosttartalma, valamint, mivel nem használunk hozzá tojás sárgáját, így alacsonyabb a koleszterin tartalma, mint a klasszikus változatnak.

Kép forrás: saját kép


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

1 db sárgarépa
120 g kukorica
1 fej vöröshagyma
40 g barna rizs (száraz)
10 ml étolaj
1 db tojásfehérje
150 g darált pulykacomb
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint majoranna
izlés szerint pirospaprika

elkészítés

1

A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

2

A tojást megmossuk és szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától.

3

A rizst előfőzzük.

4

Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és ízesítjük.

5

Vizes kézzel gombócokat formázunk, majd egy olajjal vékonyan kikent tepsire helyezzük.

6

A gombócok tetejét megkenjük egy kevés olajjal.

7

200°C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojást tartalmaz