Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöldséges sült penne

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Zöldség- és tésztarajongók figyelmébe ajánlom ezt a nagyon egyszerű ételt. Készítsétek el először ezt az alapreceptet, majd variáljátok a saját ízlésetek szerint egyéb zöldségekkel, sült szalonnával vagy akár pirított húskockákkal.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

450 g Auchan mexikói zöldségkeverék
200 g Kittis’s chickpea pasta
1 evőkanál Vaj, a forma kikenéséhez
5 db virsli
6 db „L-es” méretű tojás
100 g reszelt sajt
100 ml főzőtejszín
1 csipet
1 csipet frissen őrölt feketebors
1 kis csokor friss petrezselyem
1 kávéskanál füstös pirospaprika
néhány liter sós víz tészta főzéshez
1 kevéske vaj a sütőforma kikenéséhez
1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

elkészítés

1

A tésztát bő, sós vízben főzzük al dente, vagyis a közepe maradjon roppanós. A megfőtt tésztát szűrjük le, és folyóvíz alatt mossuk át.

2

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a fagyasztott zöldségkeveréket és a felkarikázott virslit. Pirítsuk addig, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.

3

A tojást lazán verjük fel a tejszínnel és fűszerezzük.

4

Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával.

5

A tojást keverjük össze a zöldségekkel, a lecsepegtetett tésztával, és öntsük az előkészített formába, a tetejét vastagon szórjuk meg a reszelt sajttal.

6

180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra.


Allergének: