receptet találtunk
Zöldség- és tésztarajongók figyelmébe ajánlom ezt a nagyon egyszerű ételt. Készítsétek el először ezt az alapreceptet, majd variáljátok a saját ízlésetek szerint egyéb zöldségekkel, sült szalonnával vagy akár pirított húskockákkal.
Kép forrás: saját forrás
A tésztát bő, sós vízben főzzük al dente, vagyis a közepe maradjon roppanós. A megfőtt tésztát szűrjük le, és folyóvíz alatt mossuk át.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a fagyasztott zöldségkeveréket és a felkarikázott virslit. Pirítsuk addig, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak.
A tojást lazán verjük fel a tejszínnel és fűszerezzük.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával.
A tojást keverjük össze a zöldségekkel, a lecsepegtetett tésztával, és öntsük az előkészített formába, a tetejét vastagon szórjuk meg a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben süssük ropogósra.
Allergének: