Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöldséges paradicsomleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Paradicsomlevesből, mi magyarok, általában azt ismerjük, amely igazi paradicsomot csak ritkán látott. Érdemes most kipróbálni, ezt a zöldségekben (ezáltal rostokban is) gazdag változatot!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

400 g koktélparadicsom (vegyesen piros és sárga)
100 g aszalt paradicsom
2 db angolzeller
3 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 ml olíva olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint színes bors
3 db babérlevél
izlés szerint rozmaring

elkészítés

1

A zöldségeket előkészítjük: a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, az angol zellert megmossuk, megtiszítjuk, és felszeleteljük, a sárgarépát szintén, a paradicsomot megmossuk és az aszalt paradicsommal együtt cikkekre vágjuk.

2

A vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, aztán pedig az összes többi zöldséget.

3

Ízesítjük.

4

Felengedjük kb 1 liter vízzel, és mindent puhára főzünk.

5

Levesbetétként főzhetünk hozzá teljes kiőrlésű tésztát, vagy akár tortellinit is.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes