Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöldséges csirkecomb

Répási Eszter
vezető dietetikus

A csirkecomb bőrét mindenképpen távolítsuk el. Ez nem változtat a csirke ízén, illetve élvezeti értékén, de csökkenthetjük vele az elfogyasztott koleszterin mennyiségét.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

500 g csirkecomb (bőr nélkül)
1 db vöröhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db sárgarépa
150 g gomba
150 g ceruzabab
1 db narancs leve
1 ek méz
izlés szerint
izlés szerint Bors
izlés szerint rozmaring

elkészítés

1

Tisztítsuk meg a csirkecombot, sózzuk, borsozzuk majd helyezzük egy jénai tálba.

2

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszőleges méretűre és helyezzük a csirke mellé.

3

A fokhagymát hámozzuk meg, majd törjük át. Keverjük össze a mézzel és a rozmaringgal, kenjük meg vele a csirkét.

4

180°C-ra előmelegített sütőben, lefedve süssük 45-60 percig.

5

Ha a csirke megpuhult vegyük le az alufóliát, és pirítsuk meg.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes