Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöldborsófőzelék

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zöldborsó a zöld hüvelyesek családjába tartozik, és mint ilyen több vizet, karotint és C-vitamint tartalmaz, mint száraz hüvelyes társai.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g zöldborsó
2 evőkanál vaj
300 ml 1,5%-os tej
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)

elkészítés

1

Egynagy lábasban hevítsük fel a vajat, majd pároljuk meg rajta a zöldborsót.

2

Adjuk hozzá a meghámozott, zúzott fokhagymát és a petrezselymet.

3

Sózzuk.

4

Hintsük meg a liszttel, majd öntsük fel annyi tejjel amennyi ellepi.

5

Főzzük, míg besűrűsödik.


Allergének: laktóz glutén