Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöldborsó leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zöldborsó a zöld hüvelyesek családjába tartozik, és mint ilyen több vizet, karotint és C-vitamint tartalmaz, mint száraz hüvelyes taársai.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

A tetejére

A galuskához:
1 csipet
100 g teljes kiőrlésű liszt

hozzávalók

350 g zöldborsó
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
fél db karalábé
10 ml olaj
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint vegamix
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk.

2

A répákat felszeleteljük, a karalábét felkockázzuk.

3

Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és ha meleg átfuttatjuk rajta a zöldségeket

4

Sózzuk és megszórjuk a petrzselyemmel.

5

Felöntjük adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel (kb 1 l).

6

Ízesítjük a borssal és a vegamixel.

7

Amíg a zöldségek puhulnak csomómentesre keverjük a galuska tésztát.

8

Ha a zöldségek megpuhultak, beleszaggatjuk a levesbe a galuskát.


Allergének: tojás Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz