Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöld-narancssárga ropogós saláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ez a sós-édes saláta színes növények kavalkádját kínálja, melyek a szemnek is kellemesek, és sok vitamint tartalmaznak, így felpörgetik a szervezetet.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

1 negyed reszelt vöröskáposzta
2 db reszelt répa
1 db Granny Smith alma
15 szem pirosszőlő
1 db avokádó
50 g galambbegy
1 evőkanál szezámmag

Szósz

1 kávéskanál durva francia mustár
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál bifidust tartalmazó joghurt
2 ek repceolaj
1 evőkanál szezámolaj
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Keverje össze egy salátástálban a répát, a káposztát, a szőlőt és a meghámozott és felkockázott avokádót.

2

Mossa meg az almát, majd vágja négyfelé.

3

Magozza ki, utána pedig kockázza fel ezt is.

4

Tegye bele az előbbi keverékbe a megmosott és kicsavart galambbeggyel együtt.

5

Keverje össze a szósz összes hozzávalóját, majd öntse a salátára.

6

Pirítsa zsiradék nélkül a szezámmagot, amíg megsárgul, majd szórja a készítményre.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes