Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zöld gazpacho

Répási Eszter
vezető dietetikus

A gazpacho egy gyorsan elkészíthető, frissítő, hőközlés nélküli leves. Mivel a zöldségeket nem főzzük meg, a bennük található hőérzékeny (tehát hő hatására lebomló) vitamintartalmuk nem csökken az ételkészítés során.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

100 g zöldpaprika
250 g sárga és piros koktélparadicsom vegyesen
100 g kígyóuborka
150 g avokádó
1 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
100 ml kefir
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint limelé ízlés szerint
350 ml hideg víz

elkészítés

1

A zöldségeket megmossuk, és amelyiket szükséges meg is hámozzuk (avokádó, uborka, fokhagyma).

2

Felaprítjuk (nem fontos nagyon apróra, a lényeg, hogy a turmixgép könnyen tudja turmixolni.

3

Mindent beleteszünk a turmixgépbe.

4

Összeturmixoljuk.

5

Tálalás előtt kb fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

6

Tálaláskor az újhagyma zöldjével megszórva díszíthetjük.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes