Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zelleres almakrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zeller erőteljes íze miatt egy igen megosztó zöldség, sokan nem szeretik. Éppen az erőteljes íze miatt használhatjuk ételeink ízesítésére, ezáltal pedig csökkenthetjük a hozzáadott só mennyiségét.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

7 db alma
1 db zeller
800 ml víz
izlés szerint vegamix
150 ml natúr joghurt
2 ek olíva olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint zellerzöld
izlés szerint szerecsendió
1 marék dió

elkészítés

1

Az almát és a zellert megmossuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk.

2

Egy lábasban felforrósítjuk az olíva olajat, majd megpirítjuk rajta az almát és a zellert.

3

Felöntjük a vízzel és ízesítjük a vegamixxel, a sóval, a zellerzölddel és a szerecsendióval.

4

Puhára főzzük a zellert és az almát.

5

Amikor megpuhultak levesszük a tűzről és egy botmixerrel pürésítjük.

6

Visszatesszük a tűzre és elkeverjük benne a joghurtot.

7

Ha túl sűrű, akkor még kevés vízzel felhigítjuk.

8

A diót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk.

9

A levest forrón, a dióval megszórva tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes