Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zabpelyhes túrógombóc

Répási Eszter
vezető dietetikus

A túrógombóc egy könnyed főétel, mely sokféle diétába beleillik. Ajánlott valamilyen tartalmasabb leves után fogyasztani. A túró biztosíja számunkra a teljesértékű fehérjét, mely egyetlen főétkezésből sem hiányozhat.

Kép forrás: saját


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

400 g sovány tehéntúró
40 g zabpehely
40 g búzadara
60 g teljes kiörlésű kenyérből készült zsemlemorzsa
10 g margarin

elkészítés

1

A túrót összetörjük egy villával, majd hozzákeverjük a zabpelyhet, a búzadarát és a tojások sárgáját.

2

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.

3

Hűtőszekrénybe tesszük és legalább fél órát állni hagyjuk.

4

Vizes kézzel gombócokat formálunk a túrós masszából.

5

Bő forró vízben kifőzzük a gombócokat.

6

Amíg a gombócok főnek, addig az olvasztott margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

7

A zsemlemorzsába forgatjuk a gombócokat.

8

Zsírszegény tejföllel és stevia porral megszórva tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás