Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Zabpehely szelet

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az utifű maghéj magas rosttartalmával megkönnyíti emésztésünket, segít a teltségérzet kialakításában, valamint megköti az ételekkel bevitt koleszterin egy részét, mellyel hozzájárul koleszterinszintünk csökkentéséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

1 db banán
2 db sárgabarack
80 g darált zabpehely
1 evőkanál utifű maghéj
1 marék aszalt gyümölcs (ízlés szerint)
1 teáskanál méz

elkészítés

1

A gümölcsöket megmossuk, a banánt meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.

2

Botmixerrel turmixoljuk.

3

Belekeverjük az utifű maghéjat, a mézet és a zabpelyhet, majd hagyjuk 10 percig pihenni.

4

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk a vörösáfonyával.

5

170°C-os sütőben kb. 25 perc alatt (alul felül sütve) készre sütjük.

6

Ha kész, kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.

7

Felszeleteljük és langyosan kínáljuk!


Allergének: glutén