Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Vöröslencse leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A vöröslencse gazdag fehérjében (bár ez nem teljes értékű), 100 grammja 25 gramm fehérjét tartalmaz. A fehérje mellett rostokat is magas arányban tartalmaz, 100 gramm vöröslencse fedezi a napi rostszükségletünk 25-30 %-át.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

150 g vöröslencse
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml 8 %-os főző tejszín
10 ml olaj
1 kis darab gyömbér (kb. 2 cm)
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint szerecsendió
izlés szerint Bors
izlés szerint koriander
izlés szerint chili ízlés szerint

elkészítés

1

A vöröslencsét és a gyömbért megmossuk.

2

A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbért szintén meghámozzuk, majd lereszeljük.

3

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát, erre pedig rádobjuk a fokhagymát és a gyömbért.

4

Kevés vizet aláöntve pároljuk egy kicsit.

5

Felöntjük adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel és beletesszük a lencsét.

6

Ízesítjük.

7

Lefedve 10-15 perc alatt puhára fözzük a lencsét.

8

Lassan hozzácsurgatjuk a tejszínt, valamint ha szeretnénk chilit is tehetünk bele.

9

Egy botmixerrel krémesre turmixoljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes