Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Vörösboros körte

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ki mondta, hogy egy elegáns desszerthez hosszú órákat kell tölteni a konyhában? Pár minőségi alapanyag, egy kis inspiráció az Auchan Felfedezések kalandjaiból, egy szuper recept Rákóczi Feritől, és már készen is vagyunk. Ugye ti is elkészítitek?

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

4 db körte
2 rúd fahéj
1 db diónyi gyömbérdarab
5 ek méz
1 csomag vaníliás cukor
500 ml mascarpone
citrom
porcukor
vörösbor

elkészítés

1

Hámozd meg a gyömbért és a körtéket!

2

Fontos, hogy egy magasfalú edényt válassz, hogy ellepje majd a körtéket a vörösbor.

3

Tedd bele a hámozott körtéket, a gyömbért, a két rúd fahéjat, mézet, majd önts hozzá vörösbort!

4

Elkészítjük a macarponehabot.

5

Egy tálba tesszük a mascarponét, a citromlevet és egy kevés porcukrot.

6

Kóstolás után, ha túl édes, tegyél bele még egy kevés citromot. Ha pedig túl savanyú, még egy kis cukrot!

7

Körülbelül 25 perc alatt főzd meg a körtéket, aztán vedd ki őket a vörösborból, majd lassú tűzön még 40 percig sűrítsd be a vörösbort.

8

Tálaláskor a körtéket vondd be a besűrített vörösborral.


Allergének: