receptet találtunk
Ki mondta, hogy egy elegáns desszerthez hosszú órákat kell tölteni a konyhában? Pár minőségi alapanyag, egy kis inspiráció az Auchan Felfedezések kalandjaiból, egy szuper recept Rákóczi Feritől, és már készen is vagyunk. Ugye ti is elkészítitek?
Kép forrás: saját forrás
Hámozd meg a gyömbért és a körtéket!
Fontos, hogy egy magasfalú edényt válassz, hogy ellepje majd a körtéket a vörösbor.
Tedd bele a hámozott körtéket, a gyömbért, a két rúd fahéjat, mézet, majd önts hozzá vörösbort!
Elkészítjük a macarponehabot.
Egy tálba tesszük a mascarponét, a citromlevet és egy kevés porcukrot.
Kóstolás után, ha túl édes, tegyél bele még egy kevés citromot. Ha pedig túl savanyú, még egy kis cukrot!
Körülbelül 25 perc alatt főzd meg a körtéket, aztán vedd ki őket a vörösborból, majd lassú tűzön még 40 percig sűrítsd be a vörösbort.
Tálaláskor a körtéket vondd be a besűrített vörösborral.
Allergének: