Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Vörösboros körte

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ki mondta, hogy egy elegáns desszerthez hosszú órákat kell tölteni a konyhában? Pár minőségi alapanyag, egy kis inspiráció az Auchan Felfedezések kalandjaiból, egy szuper recept Rákóczi Feritől, és már készen is vagyunk. Ugye ti is elkészítitek?

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

4 db körte
2 rúd fahéj
1 db diónyi gyömbérdarab
5 ek méz
1 csomag vaníliás cukor
500 ml mascarpone
citrom
porcukor
vörösbor

elkészítés

1

Hámozd meg a gyömbért és a körtéket!

2

Fontos, hogy egy magasfalú edényt válassz, hogy ellepje majd a körtéket a vörösbor.

3

Tedd bele a hámozott körtéket, a gyömbért, a két rúd fahéjat, mézet, majd önts hozzá vörösbort!

4

Elkészítjük a macarponehabot.

5

Egy tálba tesszük a mascarponét, a citromlevet és egy kevés porcukrot.

6

Kóstolás után, ha túl édes, tegyél bele még egy kevés citromot. Ha pedig túl savanyú, még egy kis cukrot!

7

Körülbelül 25 perc alatt főzd meg a körtéket, aztán vedd ki őket a vörösborból, majd lassú tűzön még 40 percig sűrítsd be a vörösbort.

8

Tálaláskor a körtéket vondd be a besűrített vörösborral.


Allergének:

további receptek

Almaleves Az almaleves savanykás ízével még a nyárni nagy melegben is jól tud esni. Észrevétlenül biztosítja folyadékbevitelünk egy részét, mindemellett az alma vízben oldódó rost (főként pektin) tartalma jótékony hatással van az emésztésre. Répási Eszter 20 perc Gluténmentes formakenyér A legalapvetőbb élelmiszerünk a kenyér. Az igazán jó kenyér héja hangosan ropog, a belseje pedig puha. Igaz ez a hagyományos és a gluténmentes kenyérre is. Ez a kenyér pontosan ugyanolyan, mint a hagyományos. Az elkészítési módja viszont eltér a hagyományos kenyér készítésétől. A gluténmentes kenyér tésztája sokkal lágyabb, rettenetesen ragacsos, de a végeredmény pont így lesz jó. Nagyon fontos, hogy a formázás közben se tegyünk több lisztet a tésztához, mint amennyit a recept ír, inkább húzzunk a kezünkre vékony, púdermentes gumikesztyűt, amit enyhén olajozzunk be. Így majd nem ragad a tészta a kezünkhöz. A kenyértészta dagasztását végezhetjük olajos kézzel, dagasztógéppel vagy a kézi keverőgép dagasztóspiráljával. Sára lányom, a kisült, friss kenyeret először megszagolja, aztán óvatosan megnyomkodja, fülelve a ropogás hangját. A legtöbbször még langyosan vágom le a kenyér csücskét, Sára pedig gyorsan, úgy, ahogy van, üresen falja be. A kihűlt kenyeret felszeletelem, bezacskózom, és beteszem a fagyasztóba. Így kiolvasztás után olyan, mint frissen sütve. Kohári Éva