Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Vaníliás krémtúró cukormentesen

Havas Dóra
gasztroblogger

Van az desszert, amire akkor sem tudsz nemet mondani, ha tudod, hogy annyi édességet ettél az elmúlt hetekben, hogy a legjobb ruháid sírva árválkodnak a ruhásszekrényedben, mert hiába próbálkozol vele, nem tudod összehúzni azt a fránya zippzárt. Még szerencse, hogy ez egy olyan desszert, amit bármelyik újévi diétába és edzéstervbe beépíthetsz.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

1 marék mazsola
1.5 dl forró víz
1 filter fekete tea
2 evőkanál rum
3 db tojássárgája
3 evőkanál xilit
1 csipet
1 evőkanál keményítő
3 dl tej
fél db vaníliarúd magjai
25 dkg túró

elkészítés

1

A mazsolák beáztatásához a forró vízbe beledobjuk a teafiltert, és 2-3 percig áztatjuk, majd ezzel öntjük le a mazsolákat. Hozzáadjuk a rumot is. Állni hagyjuk 15–20 percig.

2

Közben a tojássárgáját a xilittel, a sóval és a keményítővel simára keverjük.

3

A tejet egy közepes lábasba öntjük, hozzákaparjuk a fél vaníliarúd magjait, majd felforraljuk.

4

A forró tejet merőkanalanként hozzáadjuk a tojásos keverékhez, így egyenlítjük ki a hőt, amitől nem fog becsomósodni és összeugrani.

5

Ha az összes tejet hozzáöntöttük, visszatesszük a lábasba, majd közepes lángon melegíteni kezdjük.

6

Sűrűn kavargatva addig főzzük, amíg pudingállagú nem lesz, majd félrehúzzuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben időnként keverjük át, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

7

Ha a puding már nem forró, beletesszük a túrót, és botmixerrel pürésítjük. Ettől az állaga is habosabb, könnyedebb lesz.

8

A mazsolákat leszűrjük, majd 4 kis befőttesüvegben elosztjuk.

9

Rákanalazzuk a krémtúrót, majd a hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermedjen.


Allergének: Tejtermék, tojás