receptet találtunk
Van az desszert, amire akkor sem tudsz nemet mondani, ha tudod, hogy annyi édességet ettél az elmúlt hetekben, hogy a legjobb ruháid sírva árválkodnak a ruhásszekrényedben, mert hiába próbálkozol vele, nem tudod összehúzni azt a fránya zippzárt. Még szerencse, hogy ez egy olyan desszert, amit bármelyik újévi diétába és edzéstervbe beépíthetsz.
Kép forrás: saját forrás
A mazsolák beáztatásához a forró vízbe beledobjuk a teafiltert, és 2-3 percig áztatjuk, majd ezzel öntjük le a mazsolákat. Hozzáadjuk a rumot is. Állni hagyjuk 15–20 percig.
A forró tejet merőkanalanként hozzáadjuk a tojásos keverékhez, így egyenlítjük ki a hőt, amitől nem fog becsomósodni és összeugrani.
Ha az összes tejet hozzáöntöttük, visszatesszük a lábasba, majd közepes lángon melegíteni kezdjük.
Sűrűn kavargatva addig főzzük, amíg pudingállagú nem lesz, majd félrehúzzuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben időnként keverjük át, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
Ha a puding már nem forró, beletesszük a túrót, és botmixerrel pürésítjük. Ettől az állaga is habosabb, könnyedebb lesz.
Allergének: Tejtermék, tojás