receptet találtunk
A tyúkhúsleves az egyik legnépszerűbb leves Magyarországon, ami nem is csoda, hiszen nagyon finom! Fogyasszuk sok sok zöldséggel, ezzel is teszünk napi rostszükségletünk beviteléért.
Kép forrás: Saját forrás
A zöldségeket előkészítjük: a hagymán kívül mossunk meg mindent, majd hámozzuk meg a zöldségeket, és vágjuk nagyobb darabokra (kivéve a gombát).
A húst is mossuk, majd tiszítsuk meg, távolítsuk el a bőrét is!
A tyúkot egy nagy lábasban kb. 4 liter vízben tegyük fel főzni, ha felforrt vegyük alcsony lángra és így főzzük a továbbiakban.
Távolítsuk el a habját, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket is.
Kis lángon főzzük még kb. 4 órát.
Ha elkészül szűrjük le és szedjük ki belőle a zöldségeket.
Kínáljuk forrón, zöldséggel gazdagon egy kevés főtt cérnametélttel.
Allergének: