Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tyúkhúsleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A tyúkhúsleves az egyik legnépszerűbb leves Magyarországon, ami nem is csoda, hiszen nagyon finom! Fogyasszuk sok sok zöldséggel, ezzel is teszünk napi rostszükségletünk beviteléért.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 25 perc
Elkészítési idő: 5 óra

hozzávalók

1 db egész tyúk
fél fej karalábé
negyed fej zeller
1 db fehérrépa
4 db sárgarépa
5 fej gomba
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 cm friss gyömbér
1 csipet só (zöldfűzerekkel helyettesíthető)
1 kis marék szemes bors
1 csokor petrezselyem
1 csipet sáfrány

elkészítés

1

A zöldségeket előkészítjük: a hagymán kívül mossunk meg mindent, majd hámozzuk meg a zöldségeket, és vágjuk nagyobb darabokra (kivéve a gombát).

2

A húst is mossuk, majd tiszítsuk meg, távolítsuk el a bőrét is!

3

A tyúkot egy nagy lábasban kb. 4 liter vízben tegyük fel főzni, ha felforrt vegyük alcsony lángra és így főzzük a továbbiakban.

4

Távolítsuk el a habját, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket is.

5

Kis lángon főzzük még kb. 4 órát.

6

Ha elkészül szűrjük le és szedjük ki belőle a zöldségeket.

7

Kínáljuk forrón, zöldséggel gazdagon egy kevés főtt cérnametélttel.


Allergének: