Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Túróval töltött alma

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy könnyed desszert, mely szinte minden diétába beilleszthető. Az alma és a búzakorpa rosttartalma megkönnyíti emésztésünket.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

4 db alma
120 g sovány túró
40 ml natúr joghurt
3 ek búzakorpa
izlés szerint xilit ízlés szerint
1 db citrom

elkészítés

1

Az almát megmossuk, majd a magházát eltávolítjuk.

2

A túrót egy villa segítségével összetörjük, majd hozzákeverjük a joghurtot és a búzakorpát.

3

Ízesítjük xilittel, valamint reszelt citromhéjjal és a citrom firssen facsart levével.

4

Magtöltjük az almákat a túróval.

5

Tálalás előtt kb órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes