Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Túrós kuglóf

Répási Eszter
vezető dietetikus

A tej és a tejtermékek hozzájárulnak a napi teljes értékű fehérjeszükségletünk kielégítéséhez, a kálcium, illetve a D-vitamin beviteléhez. Válasszuk a zsírszegény termékeket.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 6 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

250 g sovány túró
150 g margarin
250 g teljes kiőrlésű liszt
100 g xilit
1 csomag sütőpor
1 db narancs
100 g dió

elkészítés

1

Mérjük ki a hozzávalókat.

2

A margarint a xilittel keverjük krémesre, majd adjuk hozzá a megmosott és felütött tojásokat, valamint a túrót.

3

A lisztet és a sütőport adjuk a túrós keverékhez.

4

A narancsot mossuk meg, reszeljük a héját a tésztába, majd facsarjuk ki és adjuk a levét is a sütemény tésztájához.

5

A diót vágjuk durvára, majd keverjük ezt is a masszába.

6

Egy kuglóf formát kenjünk ki margarinnal és lisztezzük ki, majd öntsük bele a tésztát.

7

200°C-os sütőben hőlégkeverésen süssük kb. 30 percig.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás