Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Túrós epres muffin

Répási Eszter
vezető dietetikus

Az eper gazdag riboflavinban (B2-vitamin) és C-vitaminban is, 200 g eper elfogyasztása fedezi a napi C-vitamin szükségletünket.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 14 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

50 g finomliszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
80 g margarin
60 ml 1,5 %-os tej
1 tk sütőpor
80 g xilit
200 g eper

Töltelék

250 g sovány tehéntúró
1 rúd vanília kikapart magja
1 ek xilit

elkészítés

1

A hozzávalókat kimérjük.

2

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd feldaraboljuk.

3

A margarint felolvasztjuk.

4

Összekeverjük a hozzávalókat egy tálban.

5

Belekeverjük az epret is.

6

A töltelékhez összetörjük a túrót egy villával, majd hozzáadjuk a xilitet és a vanília rúd kiakapart magjait.

7

A muffin tésztát papírral bélelt muffin formákbe kanalazzuk.

8

Minden muffin tejetére kanalazunk a túró töltelékből, majd belenyomkodjuk a tésztába.

9

170°C-on hőlégkeveréses funkción kb. 25 perc alatt megsütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás