Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Túrófánk

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ha süteményre vágyunk, válasszunk olyat, mely nagyobb hányadban tartalmaz tejet, tejterméket illetve gyümölcsöt. Így az édességgel is értékes tápanyagokhoz juttathatjuk szervezetünket, a túrófánk túró tartalma például teljesértékű fehérjéhez, illetve kálciumhoz juttatja szervezetünket.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 0 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g sovány túró
150 g rozsliszt
fél db citrom héja
3 ek eritrit
1 tk szódabikarbóna

elkészítés

1

A túrót törjük össze egy villával.

2

Mossuk meg a tojásokat és válasszuk külön a sárgáját és a fehérjét.

3

A tojások sárgáját és az édesítőt adjuk a túróhoz és keverjük jól össze.

4

Óvatossan forgassuk bele a habbá vert tojásfehérjét.

5

Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a reszelt citrom héjat, majd keverjük össze.

6

Formázzunk belőle gombócokat.

7

Helyezzük a gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

8

180°C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütve süssük kb. 20 percig.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás