Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tonkatsu, vagyis japán rántott karaj mártogatóssal

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Egy jó rántotthús minden családi ebéd alapja. De hogyan tehetnénk még izgalmasabbá ezt a klasszikust? Rákóczi Feri ebben is a segítségetekre siet, hiszen az alábbi receptben egy nagyon egyszerű csavarral varázsolja különlegessé a rántott karajt: zsemle- helyett panko morzsa és egy nagyszerű mártogatós, és máris valami egészen új és különleges ízélményt kap a család!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 10-15 perc

hozzávalók

800 g 4 db, kb 2 centi vastag szeletre vágott hosszúkaraj, vagy tarja. Lehet mangalica is.
0.5 l sertés zsír
egy kevés olaj
1 csomag japán panko morzsa
egy kevés liszt
1 csipet Só, bors
2 dl ketchup
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál mustár
3 evőkanál 3 evőkanál worcestershire-szósz
1 kávéskanál gyömbér
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 dl fehérbor

elkészítés

1

A mártás minden hozzávalóját keverd össze egy serpenyőben, és lassú tűzön főzd össze.

2

Vagdosd körbe a szeleteket kb. 1 centi mélyen, így nem fog felkunkorodni. A húsokat egy vastag edény aljával vagy a kés életlen felével óvatosan klopfold ki. Sózd, borsozd, majd panírozd be.

3

Először a liszt jön, majd az enyhén felvert tojás, végül a panko.

4

A 180 fokos zsiradékban kezdd el sütni, így az visszahül és nem ég meg a hús. Folyamatosan locsolgasd, mikor az egyik oldala aranybarna, akkor fordítsd meg és ezt is süsd át. Tedd konyhai papírtörlőre. Az eredeti recept szerint, ha lecsöpögött, akkor még fél-fél percig sütik mindkét oldalát, majd rácson lecsöpögtetik.


Allergének: tojás