Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tonhalkrém

Répási Eszter
vezető dietetikus

A tonhalkrémmel igazán feldobhatjuk hétköznapi szendvicseinket. A tonhal hozzájárul a magas biológiai értékű fehérje valamint az omega 3 zsírsavak beviteléhez. Fogyasszunk mellé sok sok zöldséget.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

4 db olíva olajos tonhalkonzerv
1 db avokádó
1 ek krémsajt
2 ek natúr joghurt
6 g vaj
10 db fekete olaj bogyó
izlés szerint metélőhagyma
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint citrom

elkészítés

1

A tonhalról leöntjük az olajat, és egy tálba kaparjuk.

2

Hozzáadjuk a vajat és egy villa segítségével összetörjük.

3

Hozzáadjuk a nautúr joghurtot és a krém sajtot és krémesre keverjük.

4

Az avokádót megmossuk, félbe vágjuk, a magját eltávolítjuk, majd kihámozzuk a héjából.

5

Az egyik felét egy villával összepépesítjük. A másikat pedig kis kockákra vágjuk.

6

A tonhalhoz keverjük.

7

Hozzáadjuk a félbe vágott olajbogyókat, a metélőhagymát, a frissen facsart citrom levéből pár cseppet, valamint ha szükséges akkor sót is.

8

Pirítóssal fogyasztjuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes