Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tonhalas spagetti

Répási Eszter
vezető dietetikus

Praktikus és könnyű recept olyan hozzávalókból, amelyek mindig vannak otthon. Válasszon teljes kiőrlésű búzából készült spagettitésztát, melynek magasabb a rosttartalma. A szósz kissé zsíros, ám jó omega-3 zsírokat tartalmaz.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

1 nagy fej fej vöröshagyma
20 dkg natúr tonhalkonzerv
1 nagy doboz natúr paradicsompüré (azaz 400 g)
30 dkg spagettitészta
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál szárított oregánó
1 csipet porcukor
izlés szerint Só és őrölt bors

elkészítés

1

Forrósítsa fel az olajat magas falú teflonserpenyőben.

2

Pirítsa benne két percig a hagymát. Adja hozzá a paradicsompürét, az oregánót, a csipet cukrot, majd sózza és borsozza meg.

3

Csöpögtesse le és nyomkodja szét a tonhalat, majd tegye bele a serpenyőbe, melyre tegyen fedőt.

4

Eközben főzze meg a spagettitésztát sós forró vízben a csomagoláson lévő utasítás szerint.

5

Csöpögtesse le a tésztát tésztaszűrőben öblítés nélkül.

6

A spagettit szolgálja fel ráöntött tonhalas szósszal.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz