Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tonhalas-paprikás linguine

Répási Eszter
vezető dietetikus

Gyors, tartalmas recept linguinével, melyben lassan felszívódó keményítő, tonhallal, melyben fehérje és omega-3 (jó zsírok), paprikával, melyben rostok és ásványi anyagok, valamint olívaolajjal, melyben omega-9 található.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

35 dkg linguine tészta
2 db paradicsom
10 db fekete olajbogyó
30 dkg natúr tonhal konzerv
1 üveg piros paprika
1 evőkanál apróra vágott friss vagy fagyasztott bazsalikom
2 ek olívaolaj
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Főzze meg a linguinét.

2

Csepegtesse le a tonhalat, majd nyomkodja szét egy nagy salátástálban. Csepegtesse le a paprikát, majd vágja csíkokra.

3

Mossa meg, majd törölje le a paradicsomot, utána pedig vágja kockákra. Tegye a paprikát és a paradicsomot a salátástálba.

4

Szórja meg bazsalikommal, majd sózza és borsozza meg.

5

Csepegtesse le a tésztát, és öntse bele a salátástálba. Keverje össze, majd rögtön szolgálja fel.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz