Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tonhalas kuszkuszsaláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy laktató saláta, melyet akár vacsorára is fogyaszthatunk. A kuszkusz közepes glikémiás indexének és a zöldségek rosttartalmának köszönhetően a benne található szénhidrát lassabban szívódikfel.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

250 g kuszkusz
1 db kígyóuborka
3 db közepes méretű paradicsom
20 szem fekete olajbogyó
3 db tonhalkonzerv (3x80 g)
izlés szerint só ízlés szerint (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)
fél db citrom leve
izlés szerint petrezselyemzöld

elkészítés

1

A kuszkuszt kimérjük (250 g kb. egy 2,5 dl-es bögrének felel meg) és egy tálba tesszük.

2

2,5 dl sós vizet felforralunk és a kuszkuszra öntjük, majd lefedjük, és hagyjuk elkészülni.

3

A zöldségeket megmossuk és felockázzuk.

4

Ha a kuszkusz megpuhult a zöldségeket, az olajbogyót és a tonhalkonzervet hozzákeverjük.

5

Az elkészült salátánkat ízlés szerint ízesítjük citromlével és petrezselyem zölddel.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes