Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tonhalas fusilli

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy tartalmas tésztaétel, melyben a tonhal hozzájárul a magas biológiai értékű fehérje valamint az omega 3 zsírsavak beviteléhez. A paradicsom likopin tartalma antioxidáns hatású.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

400 g fusilli tészta (durum)
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db tonhal konzerv (3x80 g)
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)
izlés szerint oregánó
izlés szerint bazsalikom

elkészítés

1

A tészta megfőzéséhez tegyen fel enyhén sós vizet forrni.

2

Ha a víz felforrt öntse bele a szárartésztát, és főzze amíg megfő. Nagyjából 10 perc.

3

Mossa meg a paradicsomot és hámozza meg a hagymát, valamint a fokhagymát.

4

Kockázza fel a paradicsomot és a hagymát.

5

Az egyik tonhalkonzerv olaját öntse egy serpenyőbe, forrósítsa fel és ezen pirítsa üvegesre a vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma már majdnem kész, adja hozzá a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.

6

Adja hozzá a paradicsomot a hagymához és fonnyassza meg.

7

Ha a paradicsom megpirult adja hozzá a tonhalat.

8

Fűszerezzük az ételt sóval, bazsalikommal és oregánóval ízlés szerint.

9

Ha a tészta elkészült szűrje és öblítse le.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz