receptet találtunk
Sokak kedvenc magyaros étele a hagyományos töltött paprika. Érdemes kipróbálni ezt a receptet!
Kép forrás: saját forrás
A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk.
A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk,majd egy tálba tesszük.
A hagymához hozzáadjuk a darálthúst, a tojást, a félig megfőzött barna rizst, majd sózzuk, borsozzuk.
Az elkészített masszát a paprikákba töltjük, ami kimarad, abból pedig gombócokat készítünk.
Egy megfelelő méretű lábasban az olajból és a lisztből rántást készítünk, tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük.
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a vizet. Ha szükséges édesíthetjük xilittel.
Az így kapott mártásba beletesszük a töltött paprikákat és a húsgombócokat.
Lefedve, lassú tűzön kb. 1 órán keresztül főzzük.
Melegen, főtt burgonyával tálaljuk.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás