Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Töltött paprika

Répási Eszter
vezető dietetikus

Sokak kedvenc magyaros étele a hagyományos töltött paprika. Érdemes kipróbálni ezt a receptet!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 1 óra

hozzávalók

400 g darált sertéscomb
200 g barna rizs
1 fej vöröshagyma
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
130 g házi sűrített paradicsom
izlés szerint kb. 1 l víz
4 ek teljeskiőrlésű liszt
3 ek olaj
1 tk xilit
4 db nagy méretű paprika
1 tk fűszerpaprika

elkészítés

1

A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk.

2

A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk,majd egy tálba tesszük.

3

A hagymához hozzáadjuk a darálthúst, a tojást, a félig megfőzött barna rizst, majd sózzuk, borsozzuk.

4

Az elkészített masszát a paprikákba töltjük, ami kimarad, abból pedig gombócokat készítünk.

5

Egy megfelelő méretű lábasban az olajból és a lisztből rántást készítünk, tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük.

6

Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a vizet. Ha szükséges édesíthetjük xilittel.

7

Az így kapott mártásba beletesszük a töltött paprikákat és a húsgombócokat.

8

Lefedve, lassú tűzön kb. 1 órán keresztül főzzük.

9

Melegen, főtt burgonyával tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás