Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Teljeskiőrlésű cipó

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy házilag könnyen elkészíthető péksütemény, mely a teljeskiőrlésű liszt révén hozzájárul napi rostbevitelünkhöz.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

550 g teljeskiőrlésű liszt
25 g élesztő
1 csipet cukor
4 dl tej
2 dl kefir
1 mokkáskanál só (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)
1 ek olívaolaj

elkészítés

1

A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk amíg felfut.

2

Kimérjük a lisztet és hozzáadjuk a sót.

3

A liszt közepébe egy kis lyukat csinálunk, és ebbe öntjük bele a felfuttatott élesztőt.

4

Hozzáadjuk az olívaolajat is.

5

Összegyúrjuk a tésztát, kevés liszttel megszórjuk a tetejét, és hagyjuk kelni 1,5-2 órát.

6

Ha megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és tetszőleges méretű cipókat formázunk belőle.

7

Sűtőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét X-alakban bevágjuk, és megkenjük egy kevés kefírrel.

8

10 percig hagyjuk még kelni, eközben 200°C-ra előmelegítjük a sütőt.

9

Alul-felül sütve, kb 20 perc alatt készre sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes